Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2018 ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - Φωτογραφίες

Η πρώτη Λαμπρή εορτή του έτους
   Με μια γαλάζια επιφάνεια να ενθυμίζει θάλασσα του Αυγού- στου και μ’ έναν ήλιο κυρίαρχο και αυτοκράτορα στο ανέφελο ξανθο-γάλαζο στερέωμα, εορτάσθησαν σήμερα το πρωΐ, τα Θεοφάνεια, στην όμορφη και απλόχωρη παραλία της Ιτέας. Με το πλήθος των ανθρώπων, να έχει κυριολεκτικά καταλάβει την ανατολική πλευρά του μώλου και του κρηπιδώματος, στο με νότιο προσανατολισμό λιμάνι μας, ενώ η θερμοκρασία της ατμοσφαίρας, αυτό το γεμάτο φως πρωϊνό του Ιανουαρίου, να αρνείται να μας πείσει ότι έχουμε Χειμώνα.



   Θεοφάνεια σήμερα, 6η Ιανουαρίου του 2018. Με σύσσωμες τις Πολιτικές, Δημοτικές και Στρατιωτικές αρχές του Δήμου Δελφών, να παρίστανται τόσον στην δοξολογία στον ναό της Μεταμορφώσεως στην πόλη, χοροστατούντος του επισκόπου Φωκίδος, όσον και στην πομπή και στο εθιμικό τελετουργικό της εμβαπτίσεως του σταυρού στην θάλασσα.

Και με 7 (επτά) τολμηρούς κολυμβητές, να τηρούν το έθιμο του “πιασίματος” του σταυρού, σε μια όμορφη διαδικασία μέσα στο λιμάνι μας, τηρουμένη, από τις αρχές της ιδρύσεως της πόλεώς μας. Αν και για να είμεθα ακριβείς, με τέτοια ηλιοφά- νεια, με τέτοια άπνοια και θερμοκρασία περιβάλλοντος, μάλλον θα έπρεπε να αλοιφούν με ...αντιηλιακό οι κολυμβητές!...

(φωτογραφίες : Μίμης Κουτρολίκος)


   Με την λήξη της τελετής, όλα τα παραλιακά καταστήματα, εδέχθησαν τους ...εορτάζοντες τα Θεοφάνεια, για τα περαιτέρω. Και για να κυριολεκτούμε, “κατελήφθησαν” από διψασμένους ανθρώπους, προς τους οποίους η ηλιόλουστη και ζεστή ημέρα, σε συνδυασμό με την άπλα της παραλιακής πλατείας της Ιτέας, προσέφεραν ότι καλύτερο θα ήταν δυνατόν : Υπαίθριες Χειμερινές “Τσιπουροκαταστάσεις” (έως αργά το μεσημέρι).


Χρόνια Πολλά σε όλους μας!  Εορτάζοντες και μη.


Μετά από το τελετουργικό!...


1 σχόλιο:

  1. Από ότι είδα ο Δήμαρχος είχε πάθει τραμπάκουλο στα θεοφάνια. Δεν μιλιότανε. Και με το δίκιο του. Να ρίχνει τόσα λεφτά για εκδηλώσεις στο Σάλωνα και να μην μπορεί να μαζέψει παραπάνω από 150 άτομα και στην Ιτέα, μόνο σε μια λιτανεία να μαζεύονται 5000, του ήρθε κόλπος!!! Και του χρόνου στη δεξαμενή Δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή