Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ             Ιτέα 09/05/2018
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ
            << Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ >>                  ΠΡΟΣ: 1) ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩN
Πληροφορίες : Πρόεδρος του συλλόγου             2) ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΙΤΕΑΣ
                         Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος
                        Τηλέφωνο: 6975823626
                                 
Θέμα: << Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών >>
   
Την 25η Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τοπικό δημοτικό συμβούλιο στην Ιτέα με μοναδικό θέμα την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών με έδρα την Ιτέα.
Είναι ακριβώς το ίδιο αίτημα που είχε περάσει από συμβούλιο πριν αρκετούς μήνες με όλους τους σύμβουλους να υπογράφουν υπέρ  εκτός από έναν.
Σύμφωνα με το νέο Λιμενικό Νόμο διαπιστώνουμε ότι το σύνολο των Λιμενικών Ταμείων της χώρας έχουν γίνει δημοτικά, με ένα - υποχρεωτικά - Λιμενικό Ταμείο ανά Δήμο και με την έδρα - υποχρεωτικά - στο μεγαλύτερο εμπορικό και τουριστικό λιμάνι του Δήμου. Τα υπόλοιπα παραμένουν περιφερειακά και συγχωνεύονται στα πλαίσια της αδυναμίας λειτουργίας στον μεγαλύτερο λιμενικό φορέα της περιφέρειας. Όσα δεν υπάγονται σε αυτές τις διατάξεις είναι τα μεγάλα Λιμάνια (πχ Πειραιά που έχει τον ΟΛΠ) και ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Ασάφειες στο νόμο δεν υπάρχουν.
 
Στον Δήμο Δελφών έχουμε ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο Γαλαξίδι και ένα Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας στην Ιτέα. Ο νόμος είναι σαφής και χωρίς εναλλακτικές: ή θα ενωθούν οι 2 φορείς σε ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με έδρα το μεγαλύτερο λιμάνι -της Ιτέας- ή το Διεθνές Λιμάνι των Δελφών, η Μαρίνα Ιτέας, οι αναγνωρισμένες πλαζ και η θαλάσσια μεταλλευτική σκάλα (αντικείμενα του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας ) θα υπάγονται στο μεγαλύτερο Περιφερειακό Λιμενικό Ταμείο της Χαλκίδας.
 
Σε αυτό το συμβούλιο παραβρέθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου μας  Κ.Νίκος Αλεξανδρόπουλος ώστε να έχει μια σαφή απάντηση ως προς το μέλλον των επιχειρήσεων μας και φυσικά ως προς το μέλλον της πόλης μας.
Εκεί άκουσε με προσοχή όλους τους παρευρισκόμενους που όλοι τοποθετήθηκαν υπέρ του να γίνει ΕΝΑ δημοτικό λιμενικό ταμείο με έδρα την Ιτέα.
Στο άκουσμα αυτό λοιπόν τοποθετήθηκε και ο κ.Αλεξανδρόπουλος και είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε ξαναπεράσει από συμβούλιο αρκετούς μήνες πριν και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ζήτησε λοιπόν να δεσμευτεί ο Πρόεδρος της Ιτέας και η Αντιδήμαρχος ότι θα μπει σαν θέμα στο ακριβώς επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δελφών καθώς το θέμα είναι τρομερά σημαντικό.
 
Την Τετάρτη 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δελφών και ενώ υπήρχαν 54 θέματα το μείζον ζήτημα της Ιτέας ούτε καν υπήρχε.
Θα μπορούσε φυσικά να μπεις σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ,αλλά ούτε αυτό έγινε.
 
 
Μετά από συμβούλιο που πραγματοποίησε το Δ.Σ του συλλόγου μας ,αιτούμαστε συνάντηση ώστε να  μας δώσετε εξηγήσεις στα παρακάτω ερωτήματα μας:
α)γιατί τόσους μήνες κωλυσιεργείτε;
Β)γιατί ενώ υπάρχει νόμος ,δεν τον εφαρμόζετε;
Γ)γιατί ενώ σας έχει δώσει τόσο το τοπικό συμβούλιο όσο και ο κόσμος της Ιτέας την απόφαση, εσείς δεν την εφαρμόζετε;
Δ)γιατί δεν κάνετε τίποτα ενώ προεκλογικά εσείς και η παράταξη σας είχατε δεσμευτεί ότι επιτέλους θα λύσετε αυτό το για δεκάδες χρόνια πρόβλημα που τσακίζει την περιοχή και τους επιχειρηματίες της ,ώστε το λιμενικό ταμείο Ιτέας να γίνει Δημοτικό όπως και σε όλους τους Δήμους της χώρας μας.
 
Σας καλούμε λοιπόν να μας απαντήσετε για τα παραπάνω.
Όλοι ξέρουμε ότι εναλλακτικές δεν υπάρχουν!
Φτάνουν πια τα ταξίματα και τα παχιά λόγια!
Τα πολιτικά κόστη δεν μας αφορούν!
 
Το μόνο που μας απασχολεί είναι το καλό του τόπου μας και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.
 
Η μόνη λύση είναι μια:  να ενωθεί το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου και να μεταφερθεί η έδρα στην Ιτέα ,όπως καθορίζει ο νόμος.
 



Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του συλλόγου
Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος
Καψάλης Ιωάννης
Παπανικολάου Αλίκη
Κυτέα Σουσάνα
Κουτσομπίνα Στυλιανή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου