Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Π.Ε.Δ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ (οι παραιτήσεις συνεχίζονται)

(το "ναυάγιο" της Ιτέας από τους καρναβαλιστές στην Άμφισσα 18-2-2018)
"Άσχημη Νύφη"

   Το ζήτημα (πρόβλημα) της λειτουργίας της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, αυτού του "πράγματος" το οποίο ναι μεν υπολειτουργεί, αλλά είναι απαραίτητο διαδικαστικά για τον Λιμένα της Ιτέας, έχει λάβει διαστάσεις Ομηρικής ραψωδίας, μιας και οι "καλεσμένοι" να επανδρώσουν την Επιτροπή, ο ένας μετά από τον άλλον, παραιτούνται.

Είχαμε προ ημερών σχολιάσει ότι αναζητούνται (αξιοπρεπείς) γυναίκες και (ευυπόληπτοι) άνδρες, προκειμένου να στελεχώσουν την εν λόγω Επιτροπή, αλλά κατά τα φαινόμενα, μετά από την απροθυμία των πάντων στο να ενταχθούν σε αυτόν τον εξω-ελεγχόμενον από την Δ.Ε. Ιτέας  και τον Δήμο Δελφών οργανισμό, πρέπει να ήλθε η ώρα να ασχοληθεί με το πρόβλημα και η Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Στερεάς Ελλάδος.
   Έτσι, κατά την προσεχή συνεδρίασή της στις 5 Μαρτίου 2018, ανάμεσα στα υπόλοιπα προς συζήτηση θέματα, είναι και η αντικατάσταση μέλους της Λιμενικής Επιτροπής (6ον θέμα), έπειτα από την αίτηση παραιτήσεως μέλους, του οποίου το όνομα σημειώστε, είχε δημοσιευθεί (ως νέου μέλους της Επιτροπής) και στο Φ.Ε.Κ...

   Φαντασθείται λοιπόν Ιτιώτες, ότι την σύνθεση της Επιτροπής, της οποίας μέλημα είναι η προστασία, η διαχείριση και η ανάπτυξη του Λιμένα της Ιτέας, την αποφασίζει και η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδος!...

Θα έχουμε λοιπόν ανθρώπους από την Άμφισσα και το Σερνικάκι, οι οποίοι μαζί με τους  "προτεινομένους" και τους θεσμικά  εκ του νόμου συμμετέχοντες Δημοσίους Υπαλλήλους, να αποφασίζουν για την τύχη του Λιμένα της πόλεώς μας.  Η οποία Ιτέα μας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα παραλιακό μέτωπο 4 χιλιομέτρων, με 5 παραλλήλους προς την παραλία οδούς. Τίποτε άλλο.

Κι ο άλλος προεχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, διχοτομούσε για λόγους δικούς του, τις τοπικές κοινωνίες, υποδεικνύοντας "κακούς" οι οποίοι τορπίλιζαν (έλεγε), τις προσπάθειές του για την λειτουργία εντός του Δήμου, 2 Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων...
O Tempora, o Mores!...

Απόσπασμα από την πρόσκληση συνεδριάσεως της Π.Ε.Δ.

*********************************************** 



ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
  1. Ενεργοποίηση της ΠΕΔ ΣΕ για τη συμπερίληψη πρόβλεψης και για τους Περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο: «Τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας μέσω της εξασφάλισης της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης και εθνικής εμβέλειας».
  2. Εξέταση και έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για διαμεσολάβηση της Π.Ε.Δ. για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας.
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανάγκη διοργάνωσης σεμιναρίων για την εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων στη διεξαγωγή ηλεκτρονικών διαγωνισμών για έργα άνω των 60.000 €, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ν. 4412/2016.
  4. Αντικατάσταση Μέλους της Επιτροπής του άρθρου 8 του Ν. 3463/2006 (επιτροπές ονοματοδοσίας) της Π.Ε. Βοιωτίας έπειτα από αίτηση παραίτησης.
  5. Ορισμός εκπροσώπων της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στην Επιτροπή της παρ. 6 άρθρου 14 του Ν. 2458/97 (γνωμοδότηση για ανανέωση ασφάλισης ατόμων με οικονομική αδυναμία) Π.Ε. Ευρυτανίας για τη διετία 2018-2020.
  6. Αντικατάσταση αναπληρωματικού Μέλους της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού ταμείου Φωκίδας, έπειτα από αίτηση παραίτησης.
  7. Ανακοινώσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας




ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

Δήμαρχος Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου