Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΕΝΑΣ "ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΣ" ΠΤΩΧΟΣ ΔΗΜΟΣ


Έχει για όλους!...


   Κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών (Τρίτη 16-1-2018), υπήρξαν δυο “θεματάκια” στην ημερήσια διάταξη, εξόχως αντιπροσωπευτικά, της οικονομικής “ευμάρειας” του Δήμου μας, ο οποίος παρ’ ότι “χρωστάει και της Μιχαλούς”, εν τούτοις, αρέσκεται στην διανομή των πενιχρών ταμειακών του αποθεμάτων, ανορθω-λόγιστα, απρογραμμάτιστα και ευκαιριακά, κινούμενος στην λογική του “ο Δήμος για όλους και όλοι για τον Δήμαρχο”.
   Να σημειώσουμε ότι και τα δυο εν λόγω “θεματάκια”, ενε- κρίθησαν κατά πλειοψηφία και εστοίχισαν για τον Δήμο το ποσό των 58.000 ευρώ περίπου.

   Το πρώτο (13ον θέμα) είχε σχέση με εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δήμου, με τον μισθωτή του “Δασικού Χωριού Καψίτσα” (49.823,70 ευρώ), όπου τα λάθη του Δήμου στην εν λόγω μίσθωση είναι από ανόητα έως και τραγικά.
Την απόφαση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, είχε εισηγηθεί με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (18-12-2017), όπου και εψήφισαν οι 5 αντιδήμαρχοι-μέλη της, με απόντες τα υπόλοιπα 4 μέλη της Επιτροπής.

   Το δεύτερο (14ον θέμα) είχε σχέση με καθορισμό αμοιβής δικηγόρου, ο οποίος θα εκπροσωπούσε τον Δήμο Δελφών στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, όπου θα εσυζητείτο η αγωγή της εταιρείας “Δάβαρης-Αράχωβα ΕΠΕ” κατά του Δήμου Δελφών. Είναι η συνέχεια της γνωστής ιστορίας “Τουμπανάρια”, όταν είχαν ανακληθεί οι οικοδομικές άδειες των υπό κατασκευή ακινήτων στα σε εκείνη την τοποθεσία οικοδομήματα και η εταιρεία “Δάβαρης-Αράχωβα ΕΠΕ” ζητούσε αποζημίωση περίπου 18 εκ. ευρώ.

   Το Δικαστήριο της Λιβαδειάς, είχε αποφασίσει το 2012 να μην εκδώσει απόφαση, αναμένοντας την δημοσιοποίηση των αποφάσεων για το ίδιο θέμα, του ΣτΕ (από 20-11-2008) και του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς (από 29-12-2008). Και στην επανάληψη αυτής της δίκης και ενώ έχουν κατατεθεί από το 2012 οι προτάσεις των διαδίκων, ο Δήμος Δελφών με εισήγηση του Δημάρχου (και ομόφωνη απόφαση στις 18-10-2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου στην οποίαν συμμετέχουν ο Δήμαρχος και 7 αντιδήμαρχοι!...), εζητήθη η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για αμοιβή του παρισταμένου στο δικαστήριο δικηγόρου, του ποσού των 8.000 ευρώ (είχαν ζητηθεί 12.000 ευρώ).

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, ο ίδιος δικηγόρος εκπροσωπούσε τον τέως Δήμαρχο του Δήμου μας ως μηνυτή στο 3μελές Πρωτοδικείο Αμφίσσης, στρεφόμενος για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον κατοίκου Ιτέας, με αντικείμενο προς διερεύνηση, το διάσημο πλέον τοπογραφικό σχεδιάγραμμα ακινήτου στην περιοχή “Τουμπανάρια”, με βάση το οποίον τελικά, εξεδόθησαν και οι οικοδομικές άδειες στην εταιρεία “Δάβαρης-Αράχωβα ΕΠΕ”.

Απορία 1 : Δεν υπήρχε διαθέσιμος άλλος δικηγόρος σε Άμφισσα και Ιτέα;
Απορία 2 : Με 8.000 ευρώ για μια μόνον παράσταση, πόσους δικηγόρους θα είχε ως έμμισθους συνεργάτες ο Δήμος Δελφών; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου