Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ "ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ!..."


Πηγάδι που σας χρειάζεται!...”

   Με ένα απολογητικό, ανυπόγραφο και συγχρόνως ανευθυνο-ανεύθυνο Δελτίον Τύπου η Δ/ση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών, προσπαθεί μετά από 20 ημέρες απαξιώσεως της Κίρρας, να δικαιολογήσει, όχι την ανεπάρκειά της, αλλά για να μας πείσει ότι “κάτι έκανε” και αυτή (μετά και από το σχετικό εχθεσινό “κράξιμο” βεβαίως εντός του Δημοτικού Συμβουλίου), απλά αναφέροντας ότι περιμένουν (ποιοί;) τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων των δειγμάτων, για την ποιότητα του ύδατος στο δίκτυο της Κίρρας.

  Και αντί να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ (ποιός;...) από τους κατοίκους της Κοινότητος, αντί να τους συνδράμει στην επί 20ήμερο προσπάθειά τους να πλυθούν, να μαγειρέψουν και να ξεδιψάσουν, έστω και με την προμήθεια εμφιαλωμένου ύδατος, αντιθέτως, τους ευχαριστεί “για την κατανόησή τους”!...

  Θα πρέπει να περιμένουν λοιπόν οι άνθρωποι εκεί στην Κίρρα, σύμφωνα με το σκεπτικό της εν λόγω Δ/νσεως, το πότε θα αποφανθεί το συμβεβλημένο εργαστήριο με τον Δήμο, για το εάν και κατά πόσο είναι κατάλληλο προς χρήση και προς πόση το ύδωρ του δικτύου της Κοινότητος, μη επιτρέποντας αλλά και μη απαγορεύοντας ταυτοχρόνως την χρήση του!  Απλά ενημερώνει ότι, τα μέχρι τώρα συμπεράσματα, δεν είναι ασφαλή.  Ναί!..
Και εάν το εργαστήριο αποφανθεί σε 10 ημέρες;
Τότε, ξανά “ευχαριστούμε για την κατανόησή σας”...

*************************************




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ
«Λόγω νέας βλάβης σήμερα πρωί 19.12.2017, στο δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Κίρρας, παρατηρήθηκε διακοπή νερού στη πόλη τις πρωινές ώρες. Ήδη έγινε αποκατάσταση και σταδιακά υδροδοτείται η περιοχή.
Σας ενημερώνουμε ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τις εξετάσεις-χημικές και μικροβιολογικές- που πραγματοποίησαν τα πιστοποιημένα εργαστήρια που συνεργαζόμαστε, δεν είναι ασφαλή για το πόσιμο νερό. Η ενημέρωση γίνεται με κάποια χρόνο-καθυστέρηση καθόσον υπάρχουν διαδικασίες(καλλιέργειες) μέχρι την έκδοση αυτών.
Οι δειγματοληψίες γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και αναμένονται νέα αποτελέσματα τις προσεχείς ημέρες. Μόλις τα αποτελέσματα δείξουν ότι οι ποιότητα νερού έχει αποκατασταθεί πλήρως θα σας ενημερώσουμε.
Έχουμε ενημερώσει το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος από το Τμήμα Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας το οποίο πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές των υδρευτικών γεωτρήσεων μας, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένουμε.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

Από την Δνση Περιβάλλοντος & Π.Π.



5 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΙΟΙΓΗΤΟΙ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚ 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Π.Ε ΑΠΟ ΤΙΣ 11/12/2017 ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΤΡΑ !!!

    Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ???ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΖΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τους δίνει κάθε μέρα νερό φίλε. Να απαιτήσει από το εργαστήριο να δώσι τα αποτελέσματα χέρι με χέρι. Να απαγορέψει την χρήση νερού. Αν αυτό είχε συμβεί στην Άμφισσα, τι θα έκανε ο Δήμαρχος;

      Διαγραφή
  3. καταρχήν σε αυτόν τον τοπο να μαθετε να ειστε υπέυθυνοι πολίτες και να εκφραζετε την γνωμη σας επώνυμα Δεύτερον μάλλον δεν κατάλαβες τι αναφέρω ή δεν θέλεις να καταλάβεις Τρίτον εάν σας αρέσει αυτή η κατάσταση συνεχίστε να στρουθοκαμηλίζετε , και για όλα τα κακώς κείμενα να μην ευθυνεται κανείς και έτσι να νομιζετε ότι βοηθάτε τον τόπο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο απαράδεκτος Παναγιωτόπουλος με την υψηλή φανφαρολογια θα καταγραφεί ως ο πιο αναποτελεσματικος Δήμαρχος της Αυτοδιοίκησης στη Φωκίδα. Λογια λόγια λόγια, Ανούσια Δελτία Τύπου και δήθεν επαναστατικες πρακτικές. Δήμαρχος του ΤΙΠΟΤΑ! Αυτός είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το χάλι του Δημου Δελφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή