Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (μέσα από το περίπτερο της Π.Στ.Ε.) ΣΤΟ W.T.M. ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

                                                       
                                                                          Δελφοί 10/11/2017
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Δελφών για το 2017, συμμετείχαμε στην διεθνή έκθεση τουρισμού WORLD TRAVEL MARKET του Λονδίνου, η οποία διήρκησε από 6 εως και 8 Νοεμβρίου. Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος μας συμμετείχε σε έκθεση εξωτερικού, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχοντας μια πλήρως οργανωμένη και στοχευμένη παρουσία.
Η συμμετοχή μας στην ανωτέρω έκθεση πραγματοποιήθηκε σε μια καίρια στιγμή αφενός γιατί τα στοιχεία που αφορούν στην ζήτηση της Ελλάδας για το 2018 δείχνουν συνεχή αυξητική τάση αφετέρου γιατί κατορθώσαμε να αναδείξουμε πλήρως α)την σημαντική συμβολή του προορισμού μας προβάλλοντας όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τα προϊόντα που συνδέονται με αυτές β)τα προβλήματα και τους κινδύνους που διέρχεται ο προορισμός με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις σε Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο, ζητώντας την παρέμβαση της Υπουργού και της Γενικής Γραμματέως Τουρισμού, ανταλλάξαμε απόψεις και συζητήσαμε τα περιθώρια συνεργασίας μας με τους Προέδρους του ΣΕΤΕ και της ΠΟΞ και γ) συνομιλήσαμε με πληθώρα τουριστικών πρακτόρων, ξενοδοχειακών ομίλων, ΜΜΕ, εκπροσώπων GDS συστημάτων κρατήσεων κ.α.
Η παρουσίαση του Δήμου μας ήταν δομημένη ως ακολούθως:
  • Τόποι και θέματα – Προϊόντα & Υπηρεσίες – Δομές & Υπηρεσίες Τουρισμού & Πολιτισμού – Εμπειρίες ταξιδιωτών

Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν :
  • Έντυπο Υλικό (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, μουσεία, συνεδριακό κέντρο, χιονοδρομικό κέντρο, εκπαιδευτικά προγράμματα, Δήμος Δελφών, αθλητικές τουριστικές δράσεις, ήπιες δραστηριότητες υπαίθρου στον ελαιώνα)
  • Παρουσίαση μέσω tablet
  • Προϊόντα (Ελιές ΕΑΣ Άμφισσας, δέρμα Χάρμαινας, Μέλι Μέλλην, Μέλι ΜΟΚΑ, Τσίπουρο Ανδρέου, Ελαιόλαδο ΠΥΘΙΟ, Ελαιόλαδο MER DES OLIVIERS, Κρασί Αμπελώνες Αργυρίου)

Τέλος, ο Δήμος Δελφών παρέθεσε δείπνο σε ελληνικό εστιατόριο με σκοπό τη δικτύωση και τη συνεργασία όπου μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν tour operators καθώς και ο καθηγητής Δημήτριος Μπουχάλης, αυθεντία στο Στρατηγικό Management και Μάρκετινγκ με ειδίκευση στην εφαρμογή των  Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφόρησης (ICT) στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία. Η ερευνητική του δραστηριότητα εκτείνεται σε ένα μεγάλο φάσμα ενδιαφερόντων και εστιάζει στην υιοθέτηση της καινοτομίας για τη δημιουργία αξίας τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους οργανισμούς. Είναι συνεργάτης στο Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και σύμβουλος marketing σε οργανισμούς τουρισμού και σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.
Τις επόμενες ημέρες όλες οι επαφές και τα στοιχεία που αποκομίσαμε θα σταλούν αναλυτικά σε όλους τους επαγγελματίες τουρισμού του Δήμου Δελφών.
Αναλυτικό φωτογραφικό υλικό παρατίθεται στη σελίδα του Δήμου Δελφών στο Facebook.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
               ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ






1 σχόλιο:

  1. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΤ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΤΟ ΟΠΟΙ0 ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΩ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΕΚΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΝΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή