Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ (ανήμπορος) ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ (πάτωμα), ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ (ελεημοσύνης) ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΟΣ : ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 2017


Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά
και τα σκατά λιβάνι,
οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι
κι οι κλέφτες καπετάνιοι.”

Γεώργιος Σουρής

  Είναι τόσα πολλά τα συμβαίνοντα αυτήν την χρονική περίοδο στον Δήμο μας, ώστε είναι αδύνατη ακόμη και η παρακολούθησή τους. Είναι τόσον άσχημες οι συγκυρίες και οι συμπτώσεις γεγονότων, αναγκών και προσώπων, ώστε δικαίως να διερωτάται κανείς, ποιό είναι το αμάρτημα αυτού του υπέροχου τόπου, το τόσο ασυγχώρητο, έτσι ώστε να τιμωρείται με αυτόν τον τρόπο.
Γεγονότα επώδυνα και περιστατικά άσχημα για την ευημερία και την προσπάθεια αναπτύξεως κοινοτήτων και κατοίκων, έχουν οδηγήσει τον μαρασμό και την μιζέρια, να είναι μόνιμοι θαμώνες της περιοχής μας. Διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση προβλημάτων εντός του Δήμου μας, έχουν αναδείξει το ελάχιστον του μεγέθους των “επικεφαλής” της “γούρνας” μας, με αποτέλεσμα, ο λαϊκισμός, ο αποπροσανατολισμός,
οι “τακτοποιήσεις”, η θεατροφάνεια και η δημιουργία εντυπώσεων, να είναι το μέχρι στιγμής παραγόμενο έργο της τελευταίας 3ετίας.
Από την παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, έως τον τουρισμό, την καθαριότητα, το περιβάλλον και τον σχεδιασμό του μέλλοντος, όλα έχουν παραμείνει απλώς ως περιγραφές καταστάσεων, μη διαχειρίσιμες και μάλιστα ούτε καν  αντιμετωπίσημες. Αρκεί μόνον κατά την άποψη των ταγών μας (αυτο-ανακηρυχθέντων και μη), ένα μικρόφωνο ή ένα Δελτίον Τύπου. Τίποτε άλλο.

Γυμνάσια και Λύκεια στην Φωκίδα, Μουσείο και Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, καθώς επίσης και οι μέχρι στιγμής εξελίξεις για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Φωκίδος, ανέδειξαν το κενό των “επιφανών”  ανδρών και γυναικών στην περιοχή μας. Για αυτό θεωρούμε ότι οι διαχρονικοί στίχοι του  Γεωργίου  Σουρή,  εκφράζουν απόλυτα την υπάρχουσα κατάσταση στον Δήμο Δελφών.

Θα επανέλθουμε λεπτομερώς και διεξοδικά με τα εμφανή και αφανή γεγονότα γύρω από την λειτουργία του Μουσείου και του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, πιστεύοντας ότι ο ναός του Απόλλωνος, το αρχαίο θέατρο, το περιστύλιον της Προναίας και ο Ηνίοχος, δεν είναι δυνατόν να είναι αντικείμενα προς διαπραγμάτευση, ανάμεσα σε Οικονομολόγους, Πολιτικούς και Πολιτικάντηδες.

Προς το παρόν, παραθέτουμε ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδος, η οποία Ν.Ε. πιστεύει ότι “κατόπιν ενεργειών” της και με λίγη βοήθεια από τον Βουλευτή του Νομού, η κανονικότητα επανήλθε στον Νομό μας (λέει). Και για κλείσιμο της ανακοινώσεώς της, μας παραθέτει και απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του  ΣΥΡΙΖΑ.

*******************************************


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΛΦΩΝ

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΛΦΩΝ

Το τελευταίο διάστημα, και ενώ μέσα από υπερπροσπάθειες της κυβέρνησης για πρώτη φορά ανοίγεται ένας δρόμος αισιοδοξίας μετά από 8 χρόνια σκληρών και άδικων οικονομικών μέτρων, οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που έφεραν την χώρα και το λαό στο έσχατο σημείο προσπαθούν να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο την πορεία ανόρθωσης.
Την ίδια ώρα που το φαύλο καθεστώς των οφ σορ (πχ Μητσοτάκης –Μαρέβα), οι μίζες της ζήμενς, των ολυμπιακών αγώνων, του ποδοσφαίρου, των εξοπλισμών επιτέλους για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οδεύουν προς τη δικαιοσύνη.
Την ίδια ώρα, οι ντόπιοι καλοθελητές πολιτικοί και οι ακόλουθοί τους στηριζόμενοι σε έναν διοικητικό μηχανισμό, δικής τους κοπής και εν πολλοίς επιρροής, εκμεταλλευόμενοι την ελάχιστη αντοχή των πολιτών, παίζουν με τις αγωνίες τους σχετικά με γεγονότα που παλεύονται και διεκδικούνται με κάθε δυνατό τρόπο από τον βουλευτή του νομού Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και τον ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…
Φέτος για πρώτη φορά βιβλία, υλικοτεχνική υποδομή και καθηγητές σε τέτοια πληρότητα κάλυψαν ΟΛΑ τα σχολεία της περιοχής. Πρόβλημα δημιουργήθηκε από την δογματική εφαρμογή από την διοίκηση, του νόμου (της προηγούμενης κυβέρνησης) σχετικού με τα ολιγομελή τμήματα σε 3 λύκεια.
Άραγε όσοι κραύγαζαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα σχολεία της Φωκίδας» δεν γνώριζαν ότι στο Λιδορίκι, στην Ερατεινή, στη Γραβιά, στο Ευπάλιο, στη Δεσφίνα, στο Γαλαξίδι εγκρίθηκαν στο Λύκειο ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού με 5, 4, 3 ακόμη και με 2 μαθητές;
Από την πρώτη στιγμή τόσο ο βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου όσο και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αναλάβαμε το έργο επανάταξης της απόφασης με κάθε τρόπο και μέσο πίεσης. Χωρίς φωνές και φανφάρες, με μεθοδικότητα και ενώ κάποιοι καλοθελητές διαμαρτύρονταν ότι παιδεία, υγεία, ασφάλεια (συνθήματα αντιγραμμένα από το Μητσοτακικό οπλοστάσιο) καταρρέουν!!!
Οι προσπάθειες μας αυτές φυσικά θα συνεχιστούν σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης του νομού μας για να μην υπάρχουν πια δυσάρεστες εκπλήξεις και να θωρακιστεί με κάθε τρόπο η παιδεία στο νομό.
Ας το καταλάβουν όλοι.
Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος που οι πολιτικές των πρώην «κατάφεραν» σε 10 χρόνια να μειωθεί ο πληθυσμός του νομού κατά 10.000 άτομα και οι ηλικίες των άνω των 65 να είναι κυρίαρχες. Ούτε ανατάσσεται εν μέσω μνημονίων η κατάσταση σε 2 χρόνια.
Δεν επαναπαυόμαστε. Προβληματιζόμαστε, ανησυχούμε, προσπαθούμε να συνταιριάξουμε το εφικτό, το ρεαλιστικό με το όραμα μιας κοινωνικής αλλαγής που ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη.
ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Θέμα πιασάρικο για εκμετάλλευση από όλους εκείνους που τόσα χρόνια δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν για την δόλια καταπάτηση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από συμφέροντα με τα οποία είναι κολλητοί.
Το περιτύλιξαν κατάλληλα με τα αποτυχημένα ψηφοδέλτια της ΝΔ και νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος να σταθούν να φωνάξουν Από τους Δελφούς στη Βουλή!!!.
Φυσικά και δεν μπορεί το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος να είναι κλειστά ούτε για μία μέρα! Όμως το σχετικό για την πρόσληψη των εκτάκτων φυλάκων έγγραφο έχει υπογραφεί από την αρμόδια υπουργό (Γεροβασίλη) ενώ για τις ελάχιστες Τρίτες μέχρι την πρόσληψη τους έχει δοθεί προσωρινή λύση μετά από επίμονες προσπάθειες του Βουλευτή και ομάδας εργασίας που ασχολείται με παρόμοια ζητήματα.
Ο βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας αποδεικνύουμε ότι όταν από δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής, μέσα σε ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, δημιουργούνται προβλήματα στο νομό μας μπορούμε να κινηθούμε άμεσα και σε συνεργασία με τους φορείς, ώστε να δοθεί είτε μερική λύση (όπως στην περίπτωση των σχολείων) είτε προσωρινή λύση (όπως στην περίπτωση του Μουσείου–Αρχαιολογικού χώρου Δελφών).
Κλείνουμε με τα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την χθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ας είμαστε ειλικρινείς, μεταξύ μας. Και με τον ελληνικό λαό, που τα έργα των προηγούμενων τον έχουν κάνει δικαιολογημένα δύσπιστο για τα λόγια όλων. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Έχουμε ακόμα μάχες να δώσουμε πολλές. Και παγίδες κρυφές και φανερές να αποφύγουμε. Δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα, ούτε την πολυτέλεια, να επαναπαυτούμε, και να εφησυχάσουμε. Υπάρχουν ακόμα στην κοινωνία σημαντικές ανοιχτές πληγές που άφησε η κρίση, αλλά και οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο κόσμος που εμείς εκπροσωπούμε, ο κόσμος του μόχθου, της δημιουργίας και της δουλειάς σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος. Το βάρος μιας μακράς περιόδου οικονομικής ερήμωσης για τον τόπο. Η κοινωνία πιέζεται.
Όμως η Ελλάδα δεν είναι πια τοπίο στην ομίχλη. Το τοπίο καθαρίζει. Ο δρόμος είναι επιτέλους ορατός από όλους. Η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή και πιο ρεαλιστική από ποτέ.»
9/11/2017
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


2 σχόλια: