Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

"Η ΧΡΥΣΗ ΚΥΛΙΚΑ", ΤΑΞΕΙΔΕΥΕΙ!.. (ένα ιστορικό μυθιστόρημα της Νατάσας Κυρκίνη-Κούτουλα)


Ελληνικός Διαχρονισμός

  Η Νατάσα Κυρκίνη-Κούτουλα, είναι ένας “δικός” μας άνθρωπος. Είναι μια κυρία λατρεύουσα την πόλη μας και το Φωκικό περιβάλλον, με τα ενδιαφέροντά της για την περιοχή μας, να ξεπερνούν κατά πολύ τις διδασκαλικές της ανησυχίες.
  Δεσποινιδούλα ήρθε στην Ιτέα, ως πρωτοδιόριστη τότε καθηγήτρια στο Γυμνάσιο, με σπουδές στην Ιστορία και την Αρχαιολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και εδώ εγνώρισε τον σύζυγό της, τον Ιτιώτη φίλο μας Γεώργιο Κούτουλα
Η αγάπη της για την ιστορία, το διδακτορικό της και η επιμέλειά της στην ιστορική έρευνα, την ανέδειξαν εκτός από μια καλή Φιλόλογο σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας και σε έναν χρήσιμο επιστήμονα σε πλείστες άλλες θέσεις και Επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας εντός και εκτός Ελλάδος, με αρμοδιότητα πάντα, για το μάθημα της ιστορίας στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το βιβλίο της Η χρυσή κύλικα”, παρουσιάζεται στο cafe “Αθηναίων Πολιτεία” στο Θησείο την Δευτέρα 16-10-2017 και ώρα 19:30’ από τις εκδόσεις Άνεμος” και είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, για το οποίο η ίδια σε σημείωμά της, γράφει : 

*************************************

    "Η χρυσή κύλικα" είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αναφέρεται σε ένα μεγάλο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της εποχής. 
Ο θησαυροφύλακας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Άρπαλος, άρπαξε το ταμείο και δραπέτευσε στην Αθήνα, όπου ζήτησε άσυλο και πρότεινε να χρηματοδοτήσει εξέγερση κατά των Μακεδόνων με τα κλεμμένα χρήματα. Η κοινή γνώμη των Αθηναίων διχάστηκε, έγιναν θυελλώδεις συνεδριάσεις στην Εκκλησία του Δήμου και οι εξελίξεις ήταν δραματικές, καθώς ξαφνικά ο Άρπαλος εξαφανίστηκε μαζί με μεγάλο μέρος των χρημάτων. Όλοι κατηγόρησαν τον ρήτορα Δημοσθένη, στον οποίο είχε ανατεθεί  η ευθύνη για τη φύλαξη του ποσού και για τη διαχείριση του ζητήματος. 
Παράλληλα με την ιστορία αυτή ξετυλίγεται και μια δεύτερη, αστυνομική, στη σύγχρονη εποχή, που συνδέεται όμως άρρηκτα με την αρχαία, καθώς η εξιχνίαση ενός φόνου στην Πειραϊκή συνυφαίνεται  με τη διερεύνηση εκείνου του αρχαίου σκανδάλου, σύμβολο του οποίου υπήρξε μια βαρύτιμη χρυσή κύλικα.






2 σχόλια: