Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΟΣ

Αντ’ αυτού...”

   Όταν η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδος, μετατρέπεται σε κυβερνητικό εκπρόσωπο, όταν “κάποιοι” από αυτή την Επιτροπή αντικαθιστούν το Γραφείο Τύπου του Βουλευτού Φωκίδος (τη ανοχή του ή εν τη αγνοία του), όταν το κομματικό όργανο της κυβερνώσας παρατάξεως στον Νομό μας, αναλαμβάνει από μόνο του Υπουργικές ευθύνες (μέσω υποσχέσεων), τότε έχουμε Δελτία Τύπου ωσάν αυτό το οποίο διενεμήθη εχθές 23-8-2017 (το οποίον και αναδημοσιεύουμε παρακάτω), προκειμένου να μας ενημερώσει για το τι εσυνέβη μετά από την καταβολή του εφ' άπαξ βοηθήματος σε 19 δικαιούχους πρώην εργαζομένους στο Γηροκομείο Αμφίσσης.


   Πληροφορούμεθα λοιπόν ότι, σε υπαίθριο χώρο καταστήματος-καφέ της Αμφίσσης και σε δημόσια θέα (και όχι στο Γραφείο του Βουλευτού  ή σε κάποιον κλειστό χώρο), έγινε η συνάντηση κάποιων από αυτούς (τους επί σειρά μηνών απλήρωτους ανθρώπους οι οποίοι εξακολουθούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του Γηροκομείου έως και την τελευταία ημέρα της λειτουργίας του), με τον Βουλευτή του Νομού  Ηλία Κωστοπαναγιώτου και την πρόεδρο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδος, προκειμένου να ανταλλαγούν ευχαριστίες και υποσχέσεις.

   Κύριε Βουλευτά,
   Δεν αντιδικούμε και δεν μεμφόμεθα κανένα από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.  Όμως, όταν το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί σε ενημερωτικό για τους κατοίκους του Νομού Δελτίο Τύπου, χρησιμοποιώντας  α’ πληθυντικό πρόσωπο (μπορέσαμε, κάνουμε, συνεχίζουμε) μάλλον έχει χαθεί ο έλεγχος (εκ μέρους σας). Και αυτό αδικεί και τον ΣΥΡΙΖΑ κι εσάς.

  Ασχοληθείτε και ενημερωθείτε ο ίδιος για τα προβλήματα του Νομού μας και όχι μέσω επιλεκτικών πληροφοριών από “τρίτους”.  Ασχοληθείτε και δώστε λύσεις τουλάχιστον σε μερικά από τα τόσα προβλήματα της Φωκίδος, εσείς ο ίδιος και αγνοήστε   “παρατρεχάμενους και κολαούζους” καθώς και τους πάσης φύσεως  “προσκωλυόμενους” οι οποίοι σας περιτριγυρίζουν,  αλλοιώνοντάς σας με τις ενέργειές τους, την σωστή αίσθηση, του εντός του Νομού υπάρχοντος πολιτικού κι όχι μόνον περιβάλλοντος. 
 Έχετε έργο να παράγετε, βοηθώντας αυτόν εδώ τον αδικημένο τόπο. Έχετε και χρόνο.  Εκμεταλλευθείτε τον.

********************************************************

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Νομαρχιακής Επιτροπής 

ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Μετά την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1000 ευρώ στους ατομικούς λογαριασμούς των 19 (από τους 25) εργαζομένων του γηροκομείου Άμφισσας που είχαν τις προϋποθέσεις, με πρωτοβουλία των τελευταίων, έγινε συνάντηση με τον βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου και με εκπρόσωπο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.
Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον κ. Κωστοπαναγιώτου για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες του προς επίλυση των δύσκολων προβλημάτων που ακολουθούν το γηροκομείο.
Ο βουλευτής ενημέρωσε ότι το έκτακτο αυτό βοήθημα δίνεται από το Υπουργείο Εργασίας σε εφαρμογή σχετικής νομοθετικής διάταξης, που είχε αδρανοποιηθεί την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ενεργοποιήθηκε εκ νέου από τη σημερινή κυβέρνηση.
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστοπαναγιώτου και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας γνωρίζοντας ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορέσαμε να κάνουμε, συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας κόντρα στις γνωστές Κασσάνδρες της καταστροφολογίας. Επόμενο βήμα η εξόφληση μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων μέσω του ΕΟΠΠΥ.
Παράλληλα, επιμένουμε στην προώθηση λύσεων στα προβλήματα που οι κυβερνήσεις και διαχρονικά οι τοπικοί άρχοντες από την αρχή της λειτουργίας του Γηροκομείου δημιούργησαν με τελική κατάληξη το κλείσιμο και την διαδικασία διάλυσης της τεράστιας περιουσίας που οι ευεργέτες άφησαν για συγκεκριμένο σκοπό στην κοινωνία της περιοχής.

23/8/2017
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου