Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε. "ΑΝΑΤΑΡΑΣΣΕΙ" (εκ νέου) ΤΗΝ ΘΆΛΑΣΣΆ ΜΑΣ


Μια παλαιά ιστορία, ξεκινά.

Το ΠΑ.Κ.Ο.Ε., το γνωστό από τις προ ενός έτους  “αψιμαχίες” του στην περιοχή μας Οικολογικό Κίνημα, επανέρχεται με μια δική του έρευνα για την καταλληλότητα ή μη, των θαλασσίων υδάτων στις παραλίες της Βοιωτίας και της Φωκίδος. Σύμφωνα με δημοσίευμά του, έχει αρχίσει τις μετρήσεις των υδάτων και τους ελέγχους, τους οποίους πραγματοποιεί το ίδιο για την ποιότητά τους, από τον Ιούνιο και υπολογίζει ότι θα έχει τελειώσει με αυτήν την διαδικασία, έως τα μέσα Ιουλίου εφέτος.
   Άρχισε με τις κεντρικότερες και πλέον πολυσύχναστες παραλίες στους δυο Νομούς και τα αποτελέσματα των μετρήσεών του, θα τα δημοσιοποιεί σταδιακά και ανάλογα με την πρόοδο της έρευνάς του.

   Δεν θέλουμε να παραθέσουμε και να σχολιάσουμε τα αναφερόμενα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. για την περιοχή μας. Ούτε θέλουμε στην αρχή της θερινής-τουριστικής περιόδου να “διαφημίσουμε” την εκ νέου (και αναμενόμενη) αντιπαράθεση του Κινήματος με τον Δήμο Δελφών, όσον αφορά την καταλληλότητα ή μη για κολυμβητές, των θαλασσίων υδάτων στις παραλίες μας. Υπάρχουν Αρχές, υπάρχουν διαδικασίες και υπάρχουν και δικαστικές εκκρεμότητες και για τις δυο πλευρές. Για αυτό και ανεξαρτήτως του εάν το ΠΑ.Κ.Ο.Ε. έχει “μαυρίσει” τις παραλίες της Ιτέας στους πίνακες των αποτελεσμάτων του, εμείς απλά θα παραπέμψουμε τον κάθε ενδιαφερόμενον για λεπτομέρειες αναγνώστη μας, να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Κινήματος, όπου και έχουν αναρτηθεί τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεών του (εδώ).

Καλό καλοκαίρι. Σε όλους!...

2 σχόλια:

  1. Το ότι έχει βγάλει τα νερά της Ιτέας όλα ακατάλληλα και αντίστοιχα νερά σε κλειστούς κόλπους χωρίς ρευματα πρέπει να μας προβληματίσει για το τι κρυβεται απο πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις αναλύσεις του κράτους που μπορούμε να τις βρούμε βρε παιδιά για να συγκρίνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή