Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ (ενετοπίσθησαν από ομάδα νεαρών)

Μακάβριο!...

   Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, μετά από ειδοποίηση νεαρών (οι οποίοι είχαν επισκεφθεί αργά σήμερα το απόγευμα το νησάκι του Αγίου Αθανασίου στην είσοδο του λιμένα της Ιτέας), κατέφθασαν στο νησάκι άνθρωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, όπου και τους υπεδείχθησαν ανθρώπινα οστά να εξέχουν του εδάφους. Αμέσως υπήρξε η σχετική κινητοποίηση, έγινε περισυλλογή των ευρημάτων και τα οποία, εάν δεν έχουν ήδη αποσταλεί για εξέταση σε Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., αυτό θα γίνει αύριο το πρωΐ.
   
   Στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, έδωσαν κατάθεση οι νεαροί, οι εντοπίσαντες τα ανθρώπινα οστά (πρόκειται περί ενός κρανίου και μερικών άλλων οστέϊνων τμημάτων ανθρωπίνου σώματος) και ήδη έχει ενημερωθεί για το περιστατικό η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Στερεάς Ελλάδος.
Για το συμβάν ενημερώθη τηλεφωνικώς και η διαμένουσα στην Αθήνα ιδιοκτήτρια της νήσου, η οποία πέραν της εκπλήξεώς της, εζήτησε λεπτομερή ενημέρωση από τους αξιωματικούς του Α.Τ. Ιτέας. Λόγω όμως του ιδιάζοντος της υποθέσεως, δεν είναι δυνατή η ενημέρωσή της όπως μας είπεν η ίδια, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την διαλεύκανση αυτής της πρωτόγνωρης στα χρονικά της ήσυχης πόλεώς μας, υποθέσεως.

   Όπως είναι γνωστόν (είναι δημοσιευμένο σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων Real Estate και οι αγγελίες έχουν πολλάκις αναδημοσιευθεί από τοπικά blogs), το ιδιόκτητο νησάκι του Αγίου Αθανασίου στην Ιτέα, πωλείται από ετών και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές εκτός Ελλάδος. Και να σημειώσουμε ότι ευρίσκεται εκτός του Δελφικού Τοπίου και δεν έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Οι έρευνες σήμερα της Αστυνομίας επάνω στο νησάκι εσταμάτησαν, λόγω του σκότους και θα συνεχισθούν αύριο ενωρίς το πρωΐ.



1 σχόλιο:

  1. Τα σχόλια προώθησης του νησιού σε επίπεδο real estate ήταν εντελώς περιττά!
    Στο κάτω κάτω παραμένει πιθανό το νησάκι να μην χτίζεται, καθώς δεν θέτει μόνο η αρχαιολογία περιορισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή