Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : ΑΝΑΒΑΣΗ...(δύσκολη)


Ένα γελαστό απόγευμα”

   Συνεδριάζει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών. Ως τόπος συνεδριάσεως ορίζεται το Πνευματικό Κέντρο Αμφίσσης, εκεί όπου ως συνήθως πραγματοποιούνται τα Δημοτικά Συμβούλια και στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 35 (τριάκοντα πέντε) θέματα προς συζήτηση.
   Εκτός από την σχεδόν ...μόνιμη ανά Δημοτικό Συμβούλιο αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, θα συζητηθεί και η δυνατότητα υποβολής προτάσεως προς την Περιφέρεια (2ον θέμα), προκειμένου να χρηματοδοτήσει (η Περιφέρεια) το έργον “Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Λυμάτων Κίρρας”
Καταλάβαμε άπαντες. Αδύνατη η παράδοση του έργου από τον εργολάβο, εκπρόθεσμο από όλες τις ημερομηνίες και παρατάσεις και λογικά απενταγμένο και από το ΕΣΠΑ (η χρηματοδότησή του). 
 “Τίς πταίει;...” Νομίζουμε ότι έχει πολλάκις απαντηθεί εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκείνος ο οποίος μάλλον δεν το έχει ακούσει, είναι ο Δήμαρχος. Του οποίου οι ενέργειες στο συγκεκριμένο πρόβλημα, μαρτυρούν ή άγνοια, ή σύγχυση, ή στην χειροτέρα των περιπτώσεων, ότι έχει “χάσει την μπάλα”...
Αλίμονο στην Κίρρα όμως. Και στην Ιτέα. Διότι, εάν χαθεί και αυτό το “τραίνο” (της Περιφέρειας), τότε στην Κίρρα θα ξανα-ανοιγούν βόθροι, ενώ στην Ιτέα ο βιολογικός θα μεταφερθεί στην ...Μαρίνα, στο λιμάνι!

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι, το υπ’ αρ. 22 θέμα, κυριολεκτικά “καίει”. Και ενδεχομένως να “κάψει” και κάποιους. Η δε απορία μας είναι, γιατί αναλαμβάνει ο Δήμαρχος (ως εισηγητής) να “βγάλει τα κάστανα από την φωτιά”. Έχει λόγους;...
Ως γνωστόν, το θέμα του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίων, έχει αποσπάσει την προσοχή και των Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και του Εισαγγελέως.
Για να δούμε τι θα δούμε...” 

***************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου