Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΩΚΙΔΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΝ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ "ΦΙΑΣΚΟ" ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!

Επί της ουσίας, οι Αστυνομικοί Φωκίδος ερωτούν :
Ποιούς θέλετε μέσα (κι έξω) στα γήπεδα;...”



   Και το ερώτημα, δεν είναι ρητορικό, ούτε φιλοσοφικό. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί οι άνθρωποι (η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φωκίδος δηλαδή), κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στον Βόλο, κατά την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνος για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η αναφορά τους έχει φθάσει πάρα πολύ ψηλά” (πέραν του Εισαγγελέως), σε σημείο μάλιστα να έχουν κτυπήσει καμπανάκια” για υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της Ε.Π.Ο.

    Διότι το ζητούμενο κατά τους Αστυνομικούς της Φωκίδος, δεν είναι ο διεθνής τηλεοπτικός περίγελος για το ποδοσφαιρικό “προϊόν” της χώρας μας, ούτε ότι εθίγησαν ως συμμετέχοντες στα επεισόδια και ζητούν "δικαίωση", αλλά ο τρόπος και ο σχεδιασμός περιφρουρήσεως αυτού του “αθλητικού” γεγονότος από την πλευρά της Αστυνομίας, καθώς και η παρουσίαση (χρησιμοποίηση) των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής στο Πανθεσσαλικό γήπεδο, ως μια άμορφη, ανήμπορη και άβουλη μάζα ενστόλων, απέναντι στις ορέξεις 150-200 “φιλάθλων” οι οποίοι πλήρεις “αθλητικών” ιδεωδών, είχαν καταφθάσει από βορά και νότο, προκειμένου να “απολαύσουν” την αγαπημένη τους ομάδα. 
 Με την κίνησή τους αυτή δηλαδή, οι Αστυνομικοί της Φωκίδος, θέλουν να υπερασπισθούν τον χρήσιμο και πραγματικό λόγο υπάρξεως της Αστυνομίας και όχι αυτόν όπως ενεφανίσθη στον Βόλο, της χρησιμοποιήσεως δηλαδή των ανθρώπων της, ως σάκου πυγμαχίας ανάμεσα σε πολιτικάντηδες και πωρωμένους.

Ερωτούν λοιπόν καταγγέλλοντας : 
Ποιός έδωσε την άδεια για την διεξαγωγή αυτού του αγώνος στο συγκεκριμένο στάδιο, όταν ήταν γνωστό ότι αφ’ ενός δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τέτοια επικινδυνότητος αθλητική συνάντηση και αφ’ ετέρου η αναλαβούσα την περιφρούρησή του Αστυνομική Δ/νση, ήταν ανέτοιμη για τέτοιου είδους γεγονότα;
Βεβαίως υπάρχει και η πολιτική ευθύνη. Όλα όμως πλέον αυτά, μετά από αυτήν την ενέργεια,  “θα τα βρεί η υπηρεσία”, όποιο όνομα και εάν έχει.

Να σημειώσουμε ότι :
- Μετά από την δημοσιοποίηση της πράξεως των Αστυνομικών Φωκίδος, τα τηλεφωνήματα από “ανησυχούντες” του Σώματος, “πέφτουν βροχή”...
- Υπάρχει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεδικασμένο στην περιοχή μας, για πραγματοποίηση ποδοσφαιρικού αγώνος σε γήπεδο χωρίς όλες τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας του σε ισχύ, όπου η ...ποινή έφθασε τις 105.000 ευρώ.

Ανεξαρτήτως όμως της πρωτοπορειακής ενέργειας των αστυνομικών του Νομού μας, η Πολιτεία θα πρέπει να αποφασίσει, το ποιούς επιθυμεί να πηγαίνουν στα γήπεδα.
Ή λίγο πιο διαφορετικά : Για ποιούς έχουν κατασκευασθεί αυτά τα γήπεδα στην χώρα μας;
Για αυτούς;...


ή για αυτούς;...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου