Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Ι.Κ.Α. ΦΩΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
        ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                         Άμφισσα 3/4/2017

H “ΜΑΧH” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ
……….ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ  
   Η συνυπογραφή από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών των αποφάσεων του τελευταίου Γιούρογκρουπ αποκαλύπτει το παραμύθι της κυβέρνησης ότι στη διαπραγμάτευση δίνει τάχα μάχη υπέρ των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων, για να μη μειωθούν ακόμα περισσότερο οι ήδη αποδιδόμενες συντάξεις.
   Η απόφαση του Γιούρογκρουπ προβλέπει αυτόματους «κόφτες» στις συντάξεις, που θα αποφασίζονται κάθε δυο χρόνια. Συγκροτείται ένας μηχανισμός διαρκούς ελέγχου των ασφαλιστικών συστημάτων, με αυτόματες προσαρμογές των συντάξεων προς τα κάτω. Σ' αυτό συμφώνησε η κυβέρνηση, αυτό δεσμεύτηκε να εφαρμόσει από το 2018 και έπειτα.
   Η θεσμοθέτηση αυτού του μηχανισμού αφορά όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης. Είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Είτε εφαρμόζεται η πολιτική του ΔΝΤ είτε όχι. Και δεν φτάνει ο κόφτης, άμεσα έχουμε την εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς», που σηµαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξεις µας έως και 30%. Έχουν δε συμφωνήσει σε νέα µείωση του αφορολόγητου, που σηµαίνει νέες περικοπές επάνω στις περικοπές (μια ακόμη μηνιάτικη σύνταξη κομμένη).
  ∆εν τους φθάνει που µέχρι σήµερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις µας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα µας, την περικοπή του ΕΚΑΣ. Που µας αποκλείουν από την υγεία την ιατροφαρµακευτική περίθαλψη. Που µας φόρτωσαν µε ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Που κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαµε. ∆εν τους φθάνουν τα δισεκατοµµύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταµεία µας για λογαριασµό των τραπεζιτών των επιχειρηµατικών οµίλων για την αιµατοβαµµένη τους ανάπτυξη. Τώρα µε τα νέα αντισυνταξιουχικά - αντιλαϊκά µέτρα έρχονται να µας ισοπεδώσουν.
     Για τα παιδιά μας έρχεται ο εργασιακός μεσαίωνα. Κάτι πολύ χειρότερο ακόμη από αυτό που ζούνε οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της περιοχής και σε κάθε χώρο δουλειάς, με μισθούς εξαθλίωσης, με άθλιες συνθήκες εργασίας. Για μας, τους συνταξιούχους, η χαμοζωή για όσους μπορέσουν να
αντέξουν, όσους μπορέσουν να ζήσουν.
 Το παλιό πεντοχίλιαρο, που λέγαμε παλιότερα ή το σημερινό δεκαπεντάευρο για μεροκάματο και η σύνταξη των 300 ευρώ, είναι γεγονότα αναμφισβήτητα, προς δόξα όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Αυτούς που λεηλάτησαν και λεηλατούν τις ζωές μας.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ.       ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.

  Η «ανάσταση για το λαό», που τόσα χρόνια ανεβαίνει Γολγοθά και ζει βδομάδες παθών πότε στο όνομα της ανάπτυξης, πότε στο όνομα της κρίσης, πότε στο όνομα της ανάκαμψης, δεν θα έρθει μέσα από τέτοια αντιλαϊκά παζάρια και διαπραγματεύσεις, τις αντιπαραθέσεις και τους συμβιβασμούς που γίνονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου μέσα σε τέτοιες συμμαχίες. Δεν θα έρθει από κυβερνήσεις δεσμευμένες στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.
  Η «ανάσταση για το λαό» θα έρθει μόνο μέσα από το δρόμο της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.
  Κι αυτός ο δρόμος είναι ο δρόµος για το δυνάµωµα του κοινού µας  αγώνα µε τα παιδιά µας, µε το εργατικό λαϊκό κίνηµα και είναι  ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόµος για επιστροφή δεν υπάρχει.  Θα νικήσουµε µόνο δυναµώνοντας  την πάλη µας, τους αγώνες, την µαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουµε καλύτερα µε το πλούτο  που παράγουµε.
  Την Παρασκευή 7 Απρίλη στο νέο Γιούρογκρουπ, στη Μάλτα, θα μπεί η ταφόπλακα στις συντάξεις μας όπως τις γνωρίσαμε  και στη ζωή των παιδιών μας όπως θα έπρεπε να είναι το 2017 και όχι αυτή των αρχών του 20ουαιώνα.

ΟΛΟΙ  ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Παρασκευή 7 Απρίλη
 7,30μμ  πλ. λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου