Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΔΟΞΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Υπό διάλυση το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

150.000 συντάξεις σε εκκρεμότητα

airetos.gr
«Θάλασσα» τα έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οδηγώντας, με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης,
καθώς τουλάχιστον 150.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια σύνταξη παραμένουν σε εκκρεμότητα, με την ουρά αναμονής να φτάνει έως και τα τρία χρόνια!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», που επικαλείται στατιστικά στοιχεία της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, εκκρεμούν 95.000 παλιές συντάξεις (οι αιτήσεις για αυτές είχαν υποβληθεί από το Μάιο του 2016), καθώς και άλλες 55.000 αιτήσεις για νέες συντάξεις, οι οποίες είχαν υποβληθεί μετά την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο παραλογισμός του όλου συστήματος δεν έχει όρια: Μόνο στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Νέο Κόσμο Αττικής, υπάρχου συνολικά 6.000 αιτήσεις για παλιές και νέες συντάξεις σε εκκερεμότητα, με μόλις δύο εισηγητές για την έκδοσή τους.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πολύ απλά ότι εάν κάποιος υποψήφιος συνταξιούχος, υπό τα δεδομένα αυτά, αιτηθεί σύνταξη το 2017, δεν είναι σίγουρο ότι θα την έχει κατοχυρώσει πριν από το 2020!

Αυτή η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το συνταξιοδοτικό σύστημα, αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι περίπου δέκα μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, δεν έχει εκδοθεί ούτε μία κύρια σύνταξη, μετά και την απίστευτη γκάφα που έκανε το υπουργείο Εργασίας, που προέβλεψε τον δείκτη μεταβολής μισθού για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων, έναν δείκτη ο οποίος δεν υπήρχε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου