Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

"ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ" : ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

"Οι αρχοντοχωριάτες και ο Γκαβόγιαννος”


Την Κυριακή της Αποκριάς οι Δελφοί τίμησαν την αρχαία και νεώτερη λαϊκή τους παράδοση με ένα δρώμενο που περικλείει στοιχεία των διονυσιακών γιορτών, της τοπικής λαογραφίας και της τοπικής κοινωνικής εξέλιξης, το δρώμενο “Οι αρχοντοχωριάτες και ο Γκαβόγιαννος”.
Κάτοικοι των Δελφών, επισκέπτες και πολλοί φίλοι συμμετείχαν, διασκέδασαν και έκλεισαν νέο ραντεβού για του χρόνου με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές στο δρώμενο των Δελφών και τα μαγαζιά που εκτός από τα κεράσματα συμμετείχαν μαζικά στην παρουσίαση των Δελφικών παραδοσιακών αποκριάτικων συνταγών.
Ευχαριστούμε θερμά τους φωτογράφους Γιάννη Κουλελή και το Θάνο Τσάκαλο για τη παρουσία τους, τις φωτογραφίες τους και για όλη τους τη προσπάθεια να αναδείξουν το δρώμενο.
Ευχαριστούμε θερμά το Κτήμα Μουσών για την ευγενική τους χορηγία σε κρασί και τσίπουρο για τις δύο ημέρες.
Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό Μαρία Δήμου για το σχεδιασμό – υλοποίηση βιωματικών δράσεων (θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση) με θέμα το Δελφικό αποκριάτικο έθιμο μας, Οι Αρχοντοχωριάτες και ο Γκαβόγιαννος στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής σε μαθητές των δημοτικών σχολείων Άμφισσας και Δελφών. Υπέροχη δουλειά!
Ευχαριστούμε τη κ. Αμαλία Παπαδοπούλου για το σχεδιασμό και την εργασία της τη Καθαρά Δευτέρα στους χαρταετούς καθώς και για όλο το σχεδιασμό πάνω στην εξέλιξη του δρώμενου.
Κορυφαίος αποκριάτικος προορισμός ο Δήμος μας με μια ασύγκριτη πανελλαδικά αποκριάτικη τετράπολη : Άμφισσα – Ιτέα – Δελφοί – Γαλαξείδι.
Ραντεβού του χρόνου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου