Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (με "άρωμα" Ιτέας και Κίρρας)

Παράταση (ταλαιπωρίας)
   Για την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 συγκαλείται το επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, με 31 (τριάντα ένα) θέματα περιγραφόμενα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.
Το ενδιαφέρον για την Ιτέα, αλλά κυρίως για την Κίρρα, είναι τα υπ’ αριθμόν 11 & 12 θέματα, τα οποία αφορούν την παράταση της αποπερατώσεως του έργου “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΡΡΑΣ”. Το οποίον σημαίνει, παράταση της καταστάσεως του οδοστρώματος στην Κίρρα.
Επίσης στο 2ον θέμα, αναζητείται η λύση μέσω Περιφερείας, του ήδη καθυστερημένου έργου των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Ιτέας.  
Όπως είναι γνωστό το συνολικό έργο εμπεριέχει και είχε εγκριθεί η χρηματοδότησή του από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, για 3 υποέργα :
- 1. Τεχνικό Σύμβουλο
- 2. Αποπεράτωση Αποχετευτικού Δικτύου Κίρρας και
- 3.  Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Ιτέας.
Λόγω των καθυστερήσεων στο 2ον υποέργο (Κίρρα), έχει εκπέσει από τις τακτές προθεσμίες (παρά τις παρατάσεις) το 3ον υποέργο (Ιτέα), με αποτέλεσμα να αναζητείται πλέον η χρηματοδότησή του με πόρους από την Περιφέρεια.

Δυστυχώς για την Κίρρα, σε αυτήν την διελκυστίνδα Περιφερείας-Δήμου-Εργολάβου, το μοναδικό μέχρι στιγμής “θύμα” είναι οι κάτοικοι της Κοινότητος και οι “σιχτιρίζοντες”   διερχόμενοι με αυτοκίνητα.
Όσον αφορά τον Βιολογικό της Ιτέας, έχει ο Θεός...

****************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου