Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΑΣΕΛΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Στα όρια του εγκλήματος

    Αυτό το οποίο συμβαίνει στην δυτική είσοδο της πόλεως, προφανώς οριοθετεί το σύγχρονο επίπεδο της αντιλήψεως την οποία έχουν οι πάσης φύσεως αρχές του τόπου μας, για την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της δημόσιας υγείας, για την προώθηση της όποιας αναπτύξεως (ιδίως της τουριστικής) και βεβαίως για τον τρόπο εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας, όσον αφορά την παραβατικότητα Ιδιωτών, Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών του Δήμου και του Δημοσίου.

 
 Και δεν "κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας", για τον απλούστατο λόγο του ότι, η περιγραφόμενη κατάσταση σε εκείνο το σημείο, από τις παρακάτω παρατιθέμενες φωτογραφίες, δεν είναι σημερινή, δεν είναι τυχαία ή προϊόν ενός περιβαλλοντικού ατυχήματος. Η κατάσταση εκεί, σε εκείνον τον αύλακα, είναι μόνιμη, είναι σχεδόν παγιωμένη, είναι σε κοινή θέα από μηνών και είναι και σε γνώση των πάντων : Από τους δημιουργούς αυτού του εξαμβλώματος και όσους τους εβοήθησαν να το πραγματοποιήσουν, έως και τις Αρχές και Υπηρεσίες της Ιτέας, του Δήμου Δελφών και του Νομού Φωκίδος.

   Σε εκείνο το σημείο, υπήρχε ένα ρυάκι, με αρκετή βλάστηση στις όχθες του, αλλά από την 10ετία του ‘70 και για τις ανάγκες των προς τα εκεί μεταφερομένων βιοτεχνιών της πόλεως, αναγκαστικά μετετράπη σε έναν αύλακα, ο οποίος ακολουθούσε την ανατολική πλευρά της διαμορφωθείσης πλέον οδού και η οποία οδός κατέληγε, στην εθνική επαρχιακή οδό Ιτέας-Γαλαξειδίου, ακριβώς απέναντι από το παλαιό γήπεδο ποδοσφαίρου.  Μάλιστα είχαν τοποθετηθεί και δυο μεγάλου διαμετρήματος τσιμεντοσωλήνες, οι οποίες διασταύρωναν υπογείως την εθνική οδό, διευκολύνοντας την ροή προς την θάλασσα, τόσον του ρυακιού, όσον και των ομβρίων υδάτων.

   Αυτό το μαύρο και παχύρρευστο υγρό, με την ασημίζουσα (λόγω των χημικών) επιφάνεια, έχει εγκλωβισθεί στο βόρειο τμήμα του αύλακα (βορείως της εθνικής οδού) και επικοινωνεί μέσω των δυο σωλήνων με το νότιο και επίσης εγκλωβισμένο λόγω των απορριμάτων τμήμα, μόνον όταν ανεβαίνει η στάθμη του λόγω εναποθέσεως εκεί και άλλου “υλικού” ή λόγω βροχοπτώσεως. Και τότε έχουμε την πορεία αυτού του “ποταμού”, ο οποίος συναντά μετά από 25-30 μέτρα ροής την θάλασσα, σε ένα σημείο 150-200 μέτρα βορείως της βραβευμένης με Γαλάζια Σημαία παραλίας “Τροκαντερό”...

Οι φωτογραφίες περιγράφουν την σημερινή κατάσταση αυτού, του σε κοινή θέα “ρυακιού!...”, από την βόρεια πλευρά της εθνικής οδού, έως και την συνάντησή του με την μελανή σε εκείνο το σημείο θάλασσα.

Εννοείται ότι ο αέρας κατά μήκος αυτής της διαδρομής, είναι ...ευωδιαστός.
Επίσης να σημειώσουμε ότι, δεν είμεθα εμείς οι ειδικοί, προκειμένου να περιγράψουμε το πλήθος των κινδύνων από αυτήν την ...ανθοδέσμη.

Μόνον να συστήσουμε ολίγη προσοχή, για να μην ...λερωθεί η εκεί ανηρτημένη Γαλάζια Σημαία...



Οι 3 παρακάτω φωτογραφίες, είναι από τις "παράπλευρες απώλειες" της υποθέσεως, μιας και την όλη κατάσταση, εκμεταλλεύονται και οι ευκαιριακοί αποθέτες απορριμάτων.





    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου