Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 2ου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ FORUM ΔΕΛΦΩΝ

            ΑΜΦΙΣΣΑ, 03.03.2017

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 25/2017

ΘΕΜΑ: “Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Οικονομικό Forum των Δελφών»

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής, της διπλωματίας, της διανόησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιχειρήσεων και των μέσων ενημέρωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών η έναρξη των εργασιών του 2ου Οικονομικού Forum των Δελφών, το οποίο τελεί σε συνδιοργάνωση του Δήμου Δελφών.

Επίκεντρο των χθεσινών εισηγήσεων και κοινός τόπος όλων των ομιλητών της διοργάνωσης, που έχει κερδίσει το στοίχημα της καθιέρωσης, όπως αποδεικνύουν οι προσωπικότητες που προσελκύει, η βαρύτητα των εισηγήσεων που αναπτύσσονται κατά τις εργασίες του αλλά και η δημοσιότητα που λαμβάνει σε διεθνές επίπεδο, αποτέλεσε η πορεία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, η κοινωνική και η διευρωπαϊκή συνοχή, η ανάσχεση των παντοειδών λαϊκιστικών φαινομένων και η απόκρουση της γοητείας του εύκολου λόγου των άκρων σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η απαίτηση αυτή να αναβαπτιστεί στις αξίες της Δημοκρατίας, του ορθού λόγου, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης που αποτελούν και τα καταγωγικά της θεμέλια.

Την ανάγκη απόλυτης προσήλωσης στους κανόνες του Κράτους Δικαίου ανέλυσε ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την εισήγηση που άνοιξε τις εργασίες του Forum, η οποία κατά γενική ομολογία αποτέλεσε μια βαρυσήμαντη ομιλία με πολλούς αποδέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την αξία της Παιδείας ως της ασφαλέστερης βάσης για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον επεσήμανε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών κα. Ελένη Αρβελέρ, ενώ στη σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από όλες τις πλευρές, αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι υπογραμμίζοντας πως αυτή ακριβώς η ιδιαιτερότητα, η τήρηση κοινών κανόνων από χώρες του Βορρά και του Νότου και από παλαιά και καινούρια κράτη- μέλη της ΕΕ είναι αυτό που καθιστά ελκυστικό το ευρωπαϊκό όραμα.

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, σημείωσε την αποδοχή και την καθιέρωση που έχει ήδη επιφυλαχθεί για το Οικονομικό Forum των Δελφών. Παράλληλα τόνισε πως ο Δήμος Δελφών, ως συνδιοργανωτής της εξαιρετικά σημαντικής αυτής ετήσιας συνάντησης, έχει υποστηρίξει και ενισχύσει δραστικά τη διοργάνωσή της και κάλεσε όλους όσοι παραβρεθούν κατά το τετραήμερο που διαρκούν οι εργασίες του να γνωρίσουν βαθύτερα τις ομορφιές και τις δυνατότητες που διαθέτει η περιοχή.

"Μέρος της λύσης που αναζητούν οι σοφοί της Ελλάδας και της Ευρώπης αυτές τις μέρες στους Δελφούς ίσως βρίσκεται στους συμβολισμούς που περικλείει αυτός εδώ ο τόπος" ήταν η καταληκτική αποστροφή του Δημάρχου Δελφών ευχόμενος πλήρη ευόδωση των σκοπών του συνεδρίου.

Την αυτονόητη συμπαράσταση, τέλος, της Περιφέρειας στη διεξαγωγή του Forum επιβεβαίωσε κατά το χαιρετισμό του και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης: "Χαίρομαι γιατί αυτό το φόρουμ, μέσα σε ένα χρόνο, έγινε θεσμός και είναι τιμή μας που διοργανώνεται και με τη στήριξη της περιφέρειάς μας¨ ανέφερε και επεσήμανε ότι για να βρεθούν οι λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας χρειάζεται ανόθευτος και ανεμπόδιστος δημοκρατικός διάλογος.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου


1 σχόλιο:

  1. Παναγιωτόπουλε, ποτέ και σε κανέναν δεν έφτασαν μόνο οι φωτογραφίες και τα ανούσια δελτία τύπου. Μέσα στο 2017 έχεις ήδη εκδόσει επίσημα 25 δελτία τύπου και άλλες τόσες ανακοινώσεις. Το βράδυ που θα πας σπίτι σου παρτα και ξαναδιάβασέ τα. Έχοντας όλη την εικόνα,ελπίζω να δεις σε όλη της την έκταση την κενότητα, την ασημαντότητσ και την ανοησία με την οποία βομβαρδίζεις τους δημότες σου. Και τότε ελπίζω να αλλάξεις ρότα...Αν και μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να συμβεί αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή