Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΚΤΑ ΤΗΣ "ΑΡΙΑΔΝΗΣ"


Νυκτώνοντας...


    Η θερμοκρασία στην πόλη έχει πέσει στους -5 βαθμούς Κελσίου, η αραιή απογευματινή χιονόπτωση έχει σταματήσει κι ένας επίμονος βοριάς, έχει απαγορεύσει την κίνηση των πάντων, μέσα και έξω από την Ιτέα.
    Το εναπομείναν χιόνι επάνω στα πεζοδρόμια, στους δρόμους και στα αυτοκίνητα, έχει ήδη παγώσει και εάν συνεχισθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες
για 2-3 ώρες ακόμη, με ελάττωση όμως του ανέμου, τότε, εκτός από την δημιουργία παγο-κρυστάλλων, θα υπάρξει και μεγάλο πρόβλημα με τα δένδρα της περιοχής μας, ιδίως τα εσπεριδοειδή. Θα παγώσουν τα υγρά-χυμοί στο εσωτερικό δίκτυο μεταφοράς στους κορμούς και τους κλώνους των δένδρων, με αποτέλεσμα να συντελεσθεί αυτό το οποίον ονομάζουμε “κάψιμο”, δηλαδή η καταστροφή των δένδρων λόγω παγετού.
Αυτό, δεν θα ήταν καθόλου καλό για την περιοχή μας και για τις αγροτικές καλλιέργειες. Και το μόνο το οποίο δεν χρειάζονται οι αγρότες αυτήν την εποχή, είναι να συμβεί και αυτό.
Και ας είναι αυτά σκέψεις και υποθέσεις, τις οποίες το πρωϊνό φως, θα διαψεύσει.

   Ακόμη και η διάθεση για επισκέψεις σε εορτάζοντες, έχει μετριασθεί, ενώ οι γνωστές και προγραμματισμένες μουσικές συναντήσεις για σήμερα σε καταστήματα της παραλιακής λεωφόρου, δεν έχουν την αναμενόμενη προσέλευση πελατών.

Δύσκολη βραδιά η σημερινή. Ελπίζουμε και ευχόμαστε, να μην είναι και επίπονη για κάποιους από τους συνανθρώπους μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου