Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η ''LifeStyle'' ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ (προσεταιρισμό...) ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ!

Ένας εθελοντής ...Τάχτης!

  
   Μετά από την λύση όλων των προβλημάτων τα οποία από  ετών εταλάνιζαν τον Δήμο Δελφών (δια της μεθόδου της εξαφανίσεώς των) και εφ’ όσον πλέον υπάρχει άνεση χρόνου και χρήματος για να ασχοληθούν οι απελευθερωμένες πια Υπηρεσίες του Δήμου μας, με τον πολιτισμό σε αυτήν εδώ την μοναδική περιοχή της Ελλάδος, ο Δήμαρχός μας, θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο πολλών ανθρώπων της περιοχής μας : 
Θα τιμήσει λέει,  ‘’το Συλλογικό Πνεύμα και τον Εθελοντισμό’’!... 
 Δηλαδή : Θα στρέψει το βλέμμα του και την προσοχή του (και την δική μας), επάνω σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι μέσω ενός Συλλόγου, μιας Ομάδος ή μιας Συλλογικότητος, παράγουν έργο. Είτε Πολιτιστικό, είτε Περιβαλλοντικό, είτε Ανθρωπιστικό. Ακόμη και Αθλητικό.

   Και για αυτόν τον λόγο, διοργανώνει μια ‘’Τιμητική Εκδήλωση’’ μετά δωρεάν δείπνου (!...), στην  απελευθερωμένη πια από τα τόσα (παλαιά πλέον) προβλήματά της, Κοινότητα του Δήμου μας, το Γαλαξείδι.  Η οποία Κοινότητα, έχει αντιληφθεί το μέγεθος της αρωγής και της συμπαραστάσεως προς αυτήν, τόσον του Δημάρχου, όσων και των Υπηρεσιών του Δήμου. Διοργανώνει λοιπόν για το Σάββατο 29-10-2016, ένα ‘’Συλλογικό Gala’’ θα λέγαμε, όπου προσκεκλημένοι είναι οι υπάρχοντες Σύλλογοι, εντός της επικρατείας του Δήμου Δελφών.

   Δεν γνωρίζουμε εάν έχουν κληθεί όλοι οι Σύλλογοι, ή εάν έχει γίνει μια κάποια πρώτη ...διαλογή. Γνωρίζουμε όμως ότι, ο κάθε ένας από αυτούς, θα εκπροσωπηθεί (εφ’ όσον επιθυμεί βεβαίως να λάβει μέρος σε αυτή την πασαρέλα), με μόνον δύο άτομα (π.χ. ο Πρόεδρος με την σύζυγό του, ή η Ταμίας με τον Αντιπρόεδρο). Ο δε Δήμαρχος είναι πολύ αυστηρός με αυτήν την απαγορευτική προϋπόθεση, για αυτό, αν και δεν συνηθίζεται παγκοσμίως, υπέγραψε ο ίδιος το κείμενο των προσκλήσεων. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα.

Εξυπακούεται ότι :
- Θα έπρεπε  από καιρού να είχε συσταθεί κάποια Επιτροπή εντός του Δήμου, η οποία θα έπρεπε να έχει ‘’ακτινογραφίσει’’ τους Συλλόγους και τις δράσεις τους
- Η εν λόγω Επιτροπή θα έπρεπε να αποτελείται από ανθρώπους έχοντες γνώση της ‘’πιάτσας’’ γύρω από τα πεπραγμένα και τα πρόσωπα των Συλλόγων
- Οι δράσεις των κληθέντων σε αυτή την ‘’Τιμητική Εκδήλωση’’ Συλλόγων, θα έπρεπε να είναι γνωστές στο ευρύ κοινό και εξυπακούεται ότι θα έχουν κριθεί ως αποδεκτές από τις τοπικές κοινωνίες
- Οι κληθέντες Σύλλογοι θα πρέπει να είναι ενεργοί και όχι ''σφραγίδες''
- Δεν θα πρέπει να υπάρχει εκλεγμένος αυτοδιοικητικός στα Δ.Σ. αυτών των Συλλόγων, ούτε βεβαίως οι δράσεις τους, να είναι αποτέλεσμα οδηγιών και υποδείξεων με αντάλλαγμα χορηγίες και ‘’στήριξη’’ από αξιωματούχους του Δήμου.

  Μόνον τότε θα είναι δυνατόν να υπολογισθούν ως σοβαρές οι προτάσεις της εν λόγω Επιτροπής και να ληφθούν υπ' όψιν.  Διαφορετικά θα ομιλούμε για μια επικοινωνιακή οπερέτα του Δημάρχου και του οποίου οι ‘’Σύμβουλοι’’  και Συμπαραστάτες, έχουν μετατρέψει τον δύσμοιρο Δήμο Δελφών, σε μια κακή αντιγραφή της περιώνυμης ‘’Μαντάμ Σουσού’’.  Μόνον  ‘’φτιασιδώ- ματα’’,  μεγαλεία και μεγαλοϊδεατισμό, με την κούκλα και την πανούκλα να βασιλεύουν στο οίκο του.
Έχει όμως συσταθεί κάποια τέτοια Επιτροπή;

Αγωνίες μας :
Ο άρτι ιδρυθείς ‘’Σύλλογος Φίλων του Βιολογικού Σταθμού Γαλαξειδίου’’, έχει κληθεί στον δείπνο;
Θα βραβευθεί για την μη προσφορά του στην κοινωνία, ο πλέον ολιγομελής Σύλλογος της περιοχής μας;

Τι άλλο θα ‘’σκαρφισθεί’ αυτός ο άνθρωπος!...
(Η Αρβελέρ, δεν έχει κληθεί, είναι σίγουρο)

Δια το ''σεμνόν'' (όπως αρμόζει σε εθελοντές) της υποθέσεως :







8 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος είναι αλλού...Αλλοίμονό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανήμπορος να λύσει και τα παντοφλέ υποδήματά του, Εθελοτυφλεί αυτολιβανιζόμενος για τα κακά ''Πνεύματα'' με ''Συλλογικότητες'' και ''Σύμφωνα'' με πάσαν Συμβολαιο...γραφικότητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΚΟΥΡΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ( ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειρότερο που θα μπορούσε να πάθει ο Παναγιωτόπουλος ήταν να μείνει μόνος του, αυτός και αποτυχία του. Και το έπαθε.
      Όσες πόρτες και να χτυπήσει, δεν ανοίγει καμία, γιατί τους κούφανε όλους με αυτές τις ασχετοσύνες που κάνει. Μήπως ήρθε η ώρα να τα μαζεύει ;

      Διαγραφή
  4. Ενημερωτικά και συμπληρωματικά στα προηγούμενα σχόλια πρέπει να επισημανθούν και τα εξής:
    Α)Πατρω(ο)νία , είναι είδος πολιτικής σχέσης που θεμελιώνεται στην παροχή πολιτικής ή άλλης προστασίας με αντάλλαγμα από μέρους του προστατευόμενου ( πελάτη) την παροχή προς τον πάτρωνα διαφόρων υπηρεσιών και εξυπηρετήσεων .
    Β)Χορηγός , είναι Φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προσφέρει χρήματα για κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα, με σκοπό την προβολή της επωνυμίας του.
    (π.χ. Στην αρχαία Αθήνα, ο ιδιώτης που αναλάμβανε τα έξοδα μιας παράστασης δράματος*.)
    *Τα «τσιμπούσια-δείπνα» επιλεγμένης αυτοπροβολής αποτελούν και καταδεικνύουν «δράμα» ,αλλά δεν είναι χορηγία!!

    Το ερώτημα όμως που τίθεται (πέραν των άλλων «τραγικών» ενεργειών του Θανασάκη) ,είναι το εάν υπάρχει απόφαση αποδοχής της χορηγίας ή της πατρω(ο)νίας από την Οικονομική επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου::!!
    Η κατηφόρα μάλλον συνεχίζεται και μάλιστα επικίνδυνα!!
    Κάποιοι πρέπει να τον σταματήσουν......
    Τουλάχιστον αυτοί που έχουν θεσμικό ή αυτοδιοικητικό ρόλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο facebook οι "εθελοντές" δείχνουν ,με μεγάλη μάλιστα ευκρίνεια, το "Συλλογικό πνεύμα και τον Εθελοντισμό" που βραβεύει ο "Θανασάκης ο πολιτευόμενος"!!
    Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς::!!
    Υπουργοί,βουλευτές,"πολιτευτές",Εμπορικό επιμελητήριο,Συνταξιούχοι του ΟΤΕ & των Τραπεζών,Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι του Θανασάκη,εναπομείναντες πιστοί & υπογραφόντες την "σωτήρια" υποψηφιότητά του,Αντιδήμαρχοι,Αντιπεριφερειάρχες,Σύλλογοι άγνωστης "ταυτότητας",Γραμματείς & Γραμματεία του Δήμου,Ειδικοί Σύμβουλοι & "περιβάλλον",..................και φυσικά εκδότες και "δημοσιογράφοι" γνωστών τοπικών εφημερίδων!!!
    Υπήρχαν και 2-3 Σύλλογοι με προσφορά ,μάλλον για προκάλυψη...
    Τι άλλο να γράψει και να πει κανείς;;!!....Δοξάστε τον(τους)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ιδιο πνευμα του σχολιου ας σημειωθει οτι σε κεντρικα ΄΄πηγαδακια΄΄ συζητηθηκαν μερικες τρανταχτες απουσιες του συγγενικου και φιλικου περιβαλλοντος του δημαρχου.

      Διαγραφή
  6. Αληθεύει ότι το deal έγινε από τον Πρόεδρο του Γαλαξειδίου ,που συμπτωματικά είναι και manager της επιχείρησης;;!!
    Εάν είναι αλήθεια τύφλα να έχει η Κεντρική.....διαπλοκή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή