Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ : ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ!...


Φιλοσοφική συμβουλευτική

«Πώς η επικούρεια φιλοσοφία αποτελεί προσέγγιση-συνάντηση της εποχής μας»

Από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 19.00 και κάθε Δευτέρα μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου στο ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 & Ατταλείας)

  Η διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσάνθη Κεχρολόγου, ξεκινά μια σειρά σεμιναρίων υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, στο πλαίσιο της Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής,
με θέμα «πώς η επικούρεια φιλοσοφία αποτελεί προσέγγιση-συνάντηση της εποχής μας» μιας εποχής που, όπως και τότε, η πόλις φθίνει, οι δημοκρατικοί θεσμοί σήπονται, το υποκείμενο χάνει την ιδιότητα του πολίτη και η παρακμή απλώνεται σε όλη την κοινωνική και πολιτική ζωή.
 Έτσι, η σημασία της επικούρειας φιλοσοφίας είναι τεράστια, ειδικότερα σήμερα που ζούμε στην εποχή του ολοκληρωτισμού, διότι ο στόχος της φιλοσοφίας του Επίκουρου είναι κατανόηση του φυσικού, κοινωνικού και πολιτικού κόσμου, η επίλυση συναισθηματικών και ψυχολογικών διλημμάτων, καταλύοντας κάθε μορφή φόβου απέναντι στο θάνατο, στους θεούς και στα δεινά, καθώς και η αναζήτηση ενός νοήματος για τον ανθρώπινο βίο, με στόχο την επίτευξη της εσωτερικής ελευθερίας και ευδαιμονίας. 
  Η φιλοσοφία του Επίκουρου δεν είναι μόνο θεωρητική επιστήμη, αλλά και συγκεκριμένος πρακτικός βίος. Η επικούρεια σκέψη μάς ωθεί στην επαναθεμελίωση σήμερα της έννοιας του φιλοσόφου, που μπορεί να συμβάλει στην υπέρβαση του σημερινού και αδιέξοδου συστήματος, της πορείας δηλαδή της ανθρωπότητας σ’ ένα είδος κατάκτησης της αυτονομίας.

  Η έναρξη των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελλήνων Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Νέα Φιλαδέλφεια, και τα σεμινάρια θα παραδίδονται κάθε Δευτέρα έως τις 12 Δεκεμβρίου με ελεύθερη είσοδο.
Θα είναι χαρά μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
ΔΗΜΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου