Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΑ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΤΟ'', ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΡΑ!...


‘’Αρχή άνδρα δείκνυσι’’

   Ήδη είχε αργήσει. Ήδη το καταμαρ- τυρούσαν τα στατιστικά του Δήμου και ήδη από καιρού το ενδοπαραταξιακό περιβάλλον, αποζητούσε την ‘’λύτρωση’’ από την ανυπαρξία της μιας ψήφου. Γιατί, κατά την διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής θητείας, αυτή η ψήφος, για ελάχιστες φορές έδωσε το παρόν εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Πρέπει να υπήρχαν συζητήσεις κατά την εκτίμησή μας και κάποιες ‘’μαλακές’’ πιέσεις για αποχώρηση από την παράταξη και από το Δημοτικό Συμβούλιο, μιας και οι ‘’απουσίες’’ από τις συνεδριάσεις του Σώματος ήταν, από οφθαλμοφανείς, έως και κραυγαλέες.

  Ώσπου στο τέλος, ενεφανίσθη από μόνος(;) του, ο από μηχανής θεός, δίνοντας την επιθυμητή λύση, στην παράταξη, στον Δήμαρχο και στον πρόεδρο του Σώματος, η θέση του οποίου ήταν ακροβατούσα ανάμεσα στο τυπικό και στο αξιοπρεπές :  Έγινε Καταγγελία!

  Το δυστύχημα για κάποιον όμως είναι, ότι την καταγγελία έκανε ομοπαραταξιακή υποψήφια, αλλά μη εκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος, στρεφόμενη κατά ‘’συναδέλφου’’ της, μιας και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, τηρούσαν σιγήν ιχθύος, μεταφέροντας το βάρος της αποπομπής (όπως και επιβαλλόταν) είτε στον πρόεδρο του Σώματος, είτε στην (υποκινούμενη) ευαισθησία του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου για την παραίτησή του. Φανταζόμεθα ότι η ενέργειά της, θα πρέπει να ήταν σε γνώση (ει μη τι άλλο) του επί κεφαλής τουλάχιστον της παρατάξεως, διότι διαφορετικά θα πρέπει η εν λόγω παράταξη, να αλλάξει τίτλο!...

   Έφερε αποτέλεσμα όμως αυτή η καταγγελία και ο γνωστός μας ‘’ανεξάρτητος’’ αιρετός, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος. Το αστείον της υποθέσεως είναι, ότι οι λόγοι τους οποίους επικαλείται στην παραίτησή του, είναι προσωπικοί και επαγγελματικοί! 
 Προσωπικοί, ναι.  Εθίγη από την δημοσιοποίηση της ανυπαρξίας του. 
 Αλλά επαγγελματικοί, γιατί; 
 -  Η υπόθεση ‘’Τουμπανάρια’’ δεν έχει ‘’ακουμπήσει’’ ακόμη όλους τους συντελεστές του εξαμβλώματος. Έχει δρόμο ακόμη. 
-   Η πλατεία ''Θεάτρου’’ στην Ιτέα, δεν έχει φθάσει σε σημείο αναζητήσεως των ενόχων, οι οποίοι με τις ενέργειές των ‘’εχάρισαν’’ την πλατεία σε ετεροδημότες. Θα αργήσει λίγο. 
 -  Τέλος, το Υποθηκοφυλακείο όπως και το Κτηματολόγιο, έχουν αποδημήσει στην Άμφισσα. Χώρια το ότι, οι αγοραπωλησίες στην περιοχή μας, έχουν ελαττωθεί, ενώ έχει εμφανισθεί και ‘’νέο’’ αίμα στην ‘’πιάτσα’’.

Δύσκολες ώρες. Και μας έμειναν μόνο οι προεκλογικές δηλώσεις του ύφους : ‘’Το κάνω (το να κατέβει στις τοπικές εκλογές διεκδικώντας την αντιδημαρχία της Δ.Ε.), για να βοηθήσω την Ιτέα’’!...


Η πτώση όμως, άρχισε. Και δεν είναι απλά το ‘’παραιτήθηκα και καθάρισα’’. Έρχονται κι άλλα.
Υπομονή να υπάρχει.  Γιατί η αιδώς είναι σπάνια, κατά τα φαινόμενα στην περιοχή μας.

   

1 σχόλιο:

  1. Είναι τυχαίο που ακούγονται τα ίδια ονόματα για τα Τουμπανάρια και την πλατεία Θεάτρου.
    Η ίδια βασική ομάδα έδρασε και στις δύο περιπτώσεις με ζημιά για το φτωχό μας δημόσιο και τον φτωχότερο Δήμο Δελφών πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
    Σύμπτωση ή οργανωμένη δουλειά της γνωστής ομάδας δημόσιων προσώπων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή