Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΑΖΕΙ

Φθινοπωριάζει τελικά,...
(πανοραμική φωτό Ιτέας : Πάνος Καλαφάτης)

  
     ‘’...Κι εκεί όπου όλοι λέγαμε, ‘’έλα μωρέ, μια βρεγμένη συννεφιά ήτανε’’, για την προ ημερών γκρίζα αναστάτωση του ουρανού μας, ήρθε εκείνος ο προχθεσινός χαλασμός, για να βάλει τα πράματα στη θέση τους : Καλοκαίρι τέλος!
Δεν πα να λέγανε τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις ότι η θερμοκρασία θα ξανανέβει και ότι έχουμε δρόμο ακόμα για το φευγιό του καλοκαιριού, δεν άλλαξε τίποτα. Μουντάδα, ψυχρούλα και θολούρα στο χρώμα του ήλιου, όταν πέρναγε ανάμεσα απ’ τα σύννεφα. Ο μόνος που δεν άκουγε τον καιρό, ήταν ο ίδιος ...ο καιρός και δεν συμμορφωνότανε ο κατεργάρης ‘’προς τας υποδείξεις’’ των μετεωρολόγων.

Και φτάσαμε σήμερα, Σαββάτο 10 του Σεπτέμβρη, με το ψιλόβροχο να πηγαινοέρχεται ανάλογα με τις ώρες και τα τριγύρω μπουμπουνητά και με την Ιτέα, να μην ξέρει τι να κάνει : Να εξακολουθήσει να φοράει τα μπανιερά της, σουλατσάροντας και παριστάνοντας την ανέμελη στις παραλίες και τα παραλιακά μαγαζιά, ή να προετοιμάσει τα χειμωνιάτικα ρούχα της;

   Πάντως, το φετινό Φθινόπωρο, σα να βιάζεται. Σα να βιάζεται νάρθει, να στεριώσει και να ξεθυμάνει, βγάζοντας από πάνω του την υπομονή του, που παρέμενε κρυμμένο εδώ κι εννιά μήνες. Σα να βιάζεται μην έρθει γρήγορα ο Χειμώνας και το διώξει με το έτσι θέλω, στο περιθώριο. Και δεν προλάβει να βγάλει τους καρπούς του, τις μελαγχολικές δροσιές του, εκείνα τα κανελιά και κίτρινα χρώματα στα φύλλα των δένδρων και όλα εκείνα τα πράγματα που το κάνουν αγαπημένο και καλοδεχούμενο απ' τους ανθρώπους.

Φθινοπώριασε τελικά. Και καλώς μας ήρθε....’’



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου