Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!... ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ!...


Ολισθαίνων Δήμαρχος.

  Ο κος Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, θεώρησε απαραίτητο να εκδώσει Δελτίο Τύπου (το οποίο και παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου μας), προκειμένου να ''απαντήσει'' στις γραπτές ενστάσεις τις οποίες κατέθεσε στο Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας η Τοπική Σύμβουλος κα Σκώττη.  Οι γραπτές αντιρρήσεις-ενστάσεις-καταγγελίες της κας Σκώττη, αναγνώσθηκαν από την ίδια κατά την διάρκεια του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας την προηγουμένη Δευτέρα 23-3-2015 και έγιναν στα πλαίσια της συζητήσεως του Γ.Π.Σ. της Ιτέας.
  Παρευρέθησαν δε και υπάλληλοι του Δήμου, προκειμένου να εξηγήσουν τα ...ανεξήγητα.  Εν ολίγοις είχε ζητηθεί (χωρίς να υπάρχει εισήγηση...), η έγκριση των τροποποιήσεων και των όποιων εξελίξεων του Β1 σταδίου της Μελέτης για το Γ.Π.Σ. Ιτέας-Κίρρας-Τριταίες, τις οποίες όμως, δεν εγνώριζαν οι Σύμβουλοι.  Και βεβαίως δεν είχαν τις ειδικές γνώσεις για να τις αξιολογήσουν.  Απλώς εζητείτο η πολιτική κάλυψη για ότι είχε ...φαντασθεί ως πρέπον για την Ιτέα, ο Μελετητής.

   Εθίγη λοιπόν ο ίδιος ο κος Δήμαρχος από αυτά τα οποία του μετέφεραν οι παρευρισκόμενοι στην συζήτηση 2 (δυο) Αντιδήμαρχοι και 3 (τρεις) υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και εθεώρησε σκόπιμο με Δελτίου Τύπου, να υπερασπισθεί το έργο (του;), αυτό της εκπόνησης Μελέτης για το Γ.Π.Σ. Ιτέας, ''ξεσπαθώνοντας'' κατά της κας Σκώττη.   Γιατί αυτή (και όχι μόνον αυτή), είχε την άποψη ότι αυτό το ''πράγμα'' (η Μελέτη), δεν έχει σχέση με την νομιμότητα, την σύγχρονη και υφιστάμενη πραγματικότητα της περιοχής και ότι δεν αντιμετώπιζε τα πραγματικά προβλήματα μιας εγκλωβισμένης, αλλά παρ' όλα ταύτα, τουριστικής παράλιας πόλεως.

   Τον κο Δήμαρχο, δεν τον ενδιέφερε το ότι σε αυτήν την Μελέτη, δεν λαμβάνεται καν υπ' όψιν το λιμάνι της πόλεως, ωσάν να μην την αφορά, αλλά εθίγη γιατί υπήρξαν αντιρρήσεις στον τρόπο με τον οποίον επιδιώκεται το ''φόρεμα'' του νέου Γ.Π.Σ. Ιτέας, στην πόλη.

   Το ότι η Μελέτη δεν έχει πρόταση για την σύνδεση της υπάρχουσας πόλεως με την επέκτασή της, σύμφωνα με το νέο σχέδιό της, μιας και μεσολαβεί ο περιφερειακός δρόμος, δεν φαίνεται να αφορά τον Δήμαρχο.  Όπως επίσης και η ύπαρξη του ιστορικού Γίγαντα της Κίρρας, του οποίου σε άλλα πιο ...αφελή Κράτη, θα είχε γίνει εξαντλητική αξιοποίηση και προβολή, μάλλον είναι τριτεύον θέμα κατά τον Δήμαρχο και καλώς κάνει και δεν ασχολείται μαζί του η Μελέτη.  Το Κοιμητήριο, ο Ιππόδρομος, ο περιφερειακός, το ''Λαρνάκι'', το κυκλοφοριακό και τόσα άλλα, προφανώς δεν είναι στα απασχολούντα τον Δήμαρχο ζητήματα, όσον αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της πόλεώς μας.  Μόνον οι αντιρρήσεις προφανώς τον ενοχλούν.

   Δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε όλες τις ...ευεργετικές προθέσεις των Μελετητών για την πόλη μας.  Αυτό θα γίνει αργότερα, μαζί με την καταγγελία στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, όπου και θα κριθεί η επιστημονικότητα του πονήματος.

   Προς το παρόν, να επισημάνουμε στον κο Δήμαρχο, ότι ολισθαίνει.  Και μάλιστα επικινδύνως, με τοιούτου επιπέδου επιχειρηματολογίες και φρασεολογίες.  ''Ανακατεύοντας'' Δημοτικές Παρατάξεις, Πολιτικά Κόμματα και Κυβερνήσεις, ''κλασσικίζοντας'' ταυτόχρονα με την Ρόδο και το Πήδημα.  Δεν είναι όμως δυνατόν, να απαντά ο Δημοτικός Άρχοντας με Δελτίο Τύπου, σε αντιρρήσεις Τοπικής Συμβούλου, χωρίς να επιχειρηματολογεί και η άμυνά του (γιατί περί αυτού πρόκειται...), να είναι αποφθέγματα αυτού του επιπέδου :

''Γι’ αυτό διατυπώνουμε ξανά το ερώτημα: Θέλουν κάποιοι η Ιτέα να αποκτήσει Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό ή απλώς θέλουν να φωνασκούν και να λαϊκίζουν, άλλη μια φορά ανέξοδα;''

Δηλαδή : 
 Ή δεχόμαστε ασυζητητί εδώ στην Ιτέα, το οποιοδήποτε σχέδιο της όποιας (παρελθούσης ή τωρινής)  Δημοτικής Αρχής για την πόλη μας, ή είμαστε σε περίπτωση αντιρρήσεων (κατά την γνώμη του Δημάρχου), φωνασκούντες και ανέξοδοι λαϊκιστές!... 
Μεγαλειώδης διαπίστωση Δημάρχου!...

Προσοχή όμως κε Δήμαρχε!    Αφαιρείτε (κακίζετε δημοσίως) το έννομο δικαίωμα ενός Τοπικού Συμβούλου της Ιτέας, να έχει αντίθετη άποψη από την δική σας και καλείτε τον Δημοτικό Σύμβουλο από την Γραβιά και το Μαυρολιθάρι, να ''νομιμοποιήσει'' δημοκρατικά, τά όποια αυτόμολα ή ρυμουλκούμενα σχέδιά σας για την Ιτέα.  Και αυτό θα το εύρετε εμπρός σας.   
Αύριο...

**************************************************


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                  ΑΜΦΙΣΣΑ, 27.03.2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021


Α.Δ.Τ.: 14/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΘΕΜΑ: Απάντηση στην καταγγελία της τοπικής συμβούλου, κ. Σκώττη, σχετικά με την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. Ιτέας – Κίρρας.


Με την ολοκλήρωση και έγκριση του Α’ Σταδίου, επιλέχθηκε το σενάριο ήπιας ανάπτυξης για την Δημοτική Ενότητα Ιτέας. Το σενάριο που κατατέθηκε με την πρόταση του Β1 σταδίου, επικεντρώνεται στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των παραγωγικών τομέων (πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα) στην περιοχή και στην αύξηση της συνέργειας και των σχέσεων αλληλεπίδρασης μεταξύ αυτών. Πιο συγκεκριμένα επιδιώκει την ενδυνάμωση της αγροτικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων με έμφαση στην ποιότητα, την ανάπτυξη βιομηχανίας – βιοτεχνίας, την ανάδειξη νέων τουριστικών πόλων ήπιας τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή μελέτης, καθώς και στην ενίσχυση ή συγκράτηση των ήδη υφισταμένων.
Με πολύ δημοκρατική διαδικασία και αναλυτικές ενημερώσεις και παρουσιάσεις, χωρίς να κάνουμε προσχηματικές διαδικασίες, όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν, η δημοτική μας αρχή μπήκε στην ουσία της συζήτησης και ανέδειξε την ουσία του πολεοδομικού σχεδιασμού της δημοτικής ενότητας Ιτέας.
Το ερώτημα είναι αν κάποιοι θέλουν στην πραγματικότητα η Ιτέα να αποκτήσει Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό ή απλώς θέλουν να φωνασκούν και να λαϊκίζουν.
Τι εννοεί η καταγγέλλουσα τοπική σύμβουλος, κ. Σκώττη, όταν μιλά περί διαπλοκής; Ποιος είναι διαπλεκόμενος με οικονομικά συμφέροντα και με ποιον τρόπο;
Η δραστηριότητα των μεταλλείων στη συγκεκριμένη περιοχή της Δ.Ε. Ιτέας δεν έχει καθοριστεί από το Δήμο μας, ούτε από κανένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Υπάρχουν, ως γνωστόν, συγκεκριμένες παραχωρήσεις για μεταλλευτικές δραστηριότητες σε συγκεκριμένους χώρους (Λαρνάκι κλπ), που όλες έχουν γίνει από το κεντρικό κράτος (αρμόδια υπουργεία). Μάλιστα η πρόσφατη πρόταση για την παραχώρηση ακόμη 12 στρεμμάτων στην παραλία (όπου φιλοξενούνται οι σκάλες φόρτωσης) έχει τεθεί από το (ελεγχόμενο από το κράτος) Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας και έχει οδηγηθεί προς έγκριση στα συναρμόδια Υπουργεία.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Αν η κυβέρνηση (της παράταξης της κ. Σκώττη) διαφωνεί, ας μην παραχωρήσει τις σκάλες φόρτωσης στις μεταλλευτικές εταιρείες. Αν διαφωνεί με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή, ας αναιρέσει και τις παραχωρήσεις άλλων 700 περίπου στρεμμάτων που έχουν γίνει στον ίδιο χώρο από το κράτος και φτάνουν χρονικά περίπου μέχρι το έτος 2025.
Όσο όμως αυτές οι παραχωρήσεις υπάρχουν και οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν τις αμφισβητούν, τότε οι μελετητές του Γ.Π.Σ. Ιτέας, η επιβλέπουσα Υπηρεσία και ο Δήμος Δελφών είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν με τον υπερκείμενο χωροταξικό σχεδιασμό και τις γενικές κατευθύνσεις των Υπουργείων.
Εκτός αν θέλουμε να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί μερικές ψευτοηρωικές κραυγές κι ύστερα από ένα εξάμηνο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μας επιστρέψει το Γ.Π.Σ. για διόρθωση, όπως είναι μαθηματικά βέβαιο.
Τότε όμως θα έχουμε χάσει τη χρηματοδότηση του Ε.Σ.Π.Α. και ποιος θα είναι αυτός που θα μας πληρώσει τον (πολύ ακριβό) λογαριασμό;
Γι’ αυτό διατυπώνουμε ξανά το ερώτημα: Θέλουν κάποιοι η Ιτέα να αποκτήσει Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό ή απλώς θέλουν να φωνασκούν και να λαϊκίζουν, άλλη μια φορά ανέξοδα;
------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκ του Γραφείου Τύπου

9 σχόλια:

  1. κ. Δήμαρχε για το καλό του τόπου λιγότερη έπαρση θα έκανε καλό.
    Ξαναδιάβασα την Επιστολή της κυρίας Σκώττη από την παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο», γιατί δεν την θυμόμουνα.
    Έχει δύο σκέλη.
    Με το πρώτο που σας ζητούν να σέβεστε την αξιοπρέπεια των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων δεν ασχολείστε. Γιατί;
    Οι Πολίτες στο Προσκήνιο ζητούν, οι υπηρεσίες του Δήμου σας να φέρνουν ολοκληρωμένες εισηγήσεις, ώστε οι σύμβουλοι να μπορούν να διαμορφώσουν άποψη.
    Θεωρείτε την απαίτηση αυτή υπερβολική και θυμώνετε; Γιατί; Το αυτονόητο σας ζήτησαν προς το συμφέρον του τόπου.
    Μην τους μαλώνετε κύριε Δήμαρχε λέγοντάς τους ότι δεν θέλουν την πρόοδο του τόπου.
    Σαράντα χρόνια τώρα, αυτά που λέτε εσείς, μας τα έλεγαν και οι προκάτοχοί σας.
    Ο τόπος, όμως, μαράζωσε.
    Ποιος τόπος;
    Ο Δήμος Δελφών.
    Δεν φταίνε οι Πολίτες στο Προσκήνιο για το κατάντημα του τόπου κύριε Δήμαρχε.
    Κοιτάξτε πίσω στο χρόνο και θα διαπιστώσετε ποιοι φταίνε.
    Μπορεί η δική σας οικογένεια να μην ένοιωσε τις συνέπειες των πολιτικών που ασκήθηκαν μέχρι τώρα.
    Μπορεί και η στενή παρέα των βολεμένων να μην έχει σοβαρό πρόβλημα.
    Εσείς, όμως, εκλεχθήκατε Δήμαρχος όλων των Πολιτών του Δήμου Δελφών και όχι μόνον μιας μικρής παρέας βολεμένων.
    Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τα μεταλλεία.
    Ο Δήμος Δελφών πρέπει να ζήσει και με τα μεταλλεία.
    Όχι μόνον με τα μεταλλεία.
    Επιτέλους καταλάβετε αυτή την τόσο απλή διαφορά.
    Λιγότερη έπαρση κύριε Δήμαρχε για το καλό του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνοντας με τον φιλο των 12.00 και επαυξανωντας θα πω οτι , προ καιρου ειχα πει οτι Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ !!! Νομιζω οτι δικαιωθηκα διοτι το ιδιο στυλ του "εγω ειμαι Δημαρχος , δικος μου ο Δημος και κανω οτι θελω" ειχε ακριβως και ο πρωην !!! Αλλα πιστευω ματαια ζηταμε να καταλαβουν οι Σαλωνιτες το τι συμβαινει στην Ιτεα . Πιστευω αυτων ηταν , ειναι και θα ειναι ο καταστροφη της Ιτεας για να αναδειχθουν τα "ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΙΚΑ" και οι "ΚΟΥΔΟΥΝΑΔΕΣ ΣΑΛΩΝΙΤΕΣ" μην εχοντας και τιποτε αλλο να αναδειξουν !!! Εχω παλι ξαναγραψει οτι , οτι και να κανουν η θαλασσα δεν θα φτασει στα Σαλωνα γιατι εχει κι αυτη γουστο !!! Τωρα με συμμαχους τους Δημοτικους Συμβουλους Γραβιας Μαυρολιθαριου κ.λ.π. προσπαθει να κανει ο νυν { και ο πρωην} την Ιτεα οπως θελουν αυτοι και οχι οπως ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ !!!!! Θα θελαμε να μαθουμε για ποιον λογο δεν προχωραει η επεκταση του σχεδιου πολεως ? Μηπως κατι συμβαινει και θελουν να αλλαξουν ξανα τα σχεδια ??? Ειχαμε 3-4 παλαιοτερα που εκαναν ενστασεις για να μην χασουν την ηδη εξοφλημενη απαλοτριωση , τωρα θα εχουμε και τους Δημαρχους των Σαλωνων ??? Κρατα και μια πισινη Δημαρχε γιατι κατι ψυθηριζεται για νεο Καλλικρατη οπου θα εισαι Δημαρχος μονο των Σαλωνων !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ . ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΜΠΑΡΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ !!! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΙΕΡΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΣΩΡΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΚΛΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ''μπάρες'' εύστοχε φίλε μας, είναι όντως από την διασταύρωση της Λεωφόρου Ηρώων, με τον Περιφερειακό. Και πολύ καλά ενθυμείσθε την κυρία η οποία αποκαλούσε τον δρόμο μας (γιατί διέρχεται μέσα από την πόλη μας), τον αποκαλούσε λοιπόν ''Εθνική Οδό'' και ότι χωρίς διασταύρωση κλπ.κλπ...., δεν μπορούσε να είναι ελεύθερη δια το κοινόν.
      Σήμερα όμως, ο Δήμαρχος θα αποπειραθεί να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο (μεσάνυκτα και κάτι...), την αφαίρεση της μπάρας από τον ίδιο δρόμο στην Καμιώτισσα. Εκεί όπου συναντούσε ο παλαιός (και καταπατημένος από την εταιρεία) δρόμος, την οδό Ιτέας-Γαλαξειδίου.
      Η δικαιολογία ; Να έχουν την δυνατότητα οι έχοντες σε εκείνο το σημείο ακίνητη περιουσία Αγιαθυμιώτες, να επισκέπτονται τα κτήματά τους!!!...
      Και όλα αυτά χωρίς άδεια και ενέργειες από την Περιφέρεια, χωρίς κόμβο, χωρίς διαγράμμιση και φωτισμό και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ΔΕΣΕ Λαμίας. Απλά γιατί το επιθυμεί η μοναδική έχουσα εκεί ιδιοκτησίες και κάνουσα αποκλειστική χρήση του παλαιού δρόμου, η εταιρεία πρώην S&B και νυν δεν ξέρουμε ακόμη πως...
      Θα απολαύσουμε σήμερα την αγωνία του εισηγητή-Δημάρχου για το θέμα, το πώς θα στηρίξει αυτήν την παρανομία του, αν περάσει.
      Για την δημοκρατία και την ισονομία βεβαίως, βεβαίως...

      Διαγραφή
    2. NA ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ.ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΘΩΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΦΟΥΣΕΚΗΣ (ΘΑ ΕΡΟΥΝ ΣΦΑΙΡΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ) ΩΣ ΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ
      ΤΙ ΛΕΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕ?????ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ???????

      Διαγραφή
  4. ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ


    ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ
    ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΑΤΑ 2010

    Α/Α

    ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

    ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    1

    Αποζημιώσεις για διάνοιξη δρόμων

    50.000,00

    2

    Διάνοιξη Λ. Ηρώων – Σύνδεση με περιφερειακή οδό

    30.000,00

    3

    Διαμόρφωση χώρου Πλατείας Ηρώων

    70.000,00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντί να πάμε μπροστά 100 και πλέον χρόνα πίσω ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΥ ΜΑΖΩΜΑ(ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΩ ΕΤΣΙ) ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ,ΛΙΓΟΣ,ΓΛΥΦΤΗΣ,ΔΕΙΛΟΣ,ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ
    ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΙΧ ΜΗ ΧΑΣΩ ΤΑ ΕΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑ
    ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ PULL UP,PULL UP


    Διοικητικές μεταβολές των ΟΤΑ

    Εκτύπωση
    Κ. Ιτέας Ν. Φθιώτιδος και Φωκίδος
    ΦΕΚ 261Α - 31/08/1912
    Σύσταση της κοινότητας με την απόσπαση του οικισμού Ιτέα από το δήμο Αμφισσέων και τον ορισμό του ως έδρα της κοινότητας
    Ο οικισμός Κίρρα αποσπάται από το δήμο Κρίσσης και προσαρτάται στην κοινότητα
    Ο οικισμός Κολοπετινίτσα αποσπάται από το δήμο Μυωνίας και προσαρτάται στην κοινότητα
    18/12/1920
    Αναγνώριση του οικισμού Λιμήν Ιτέας και προσάρτησή του στην κοινότητα Ιτέας
    ΦΕΚ 212Α - 02/09/1924
    Ο οικισμός Κολοπετινίτσα αποσπάται από την κοινότητα και ορίζεται έδρα της κοινότητας Κολοπετινίτσης
    16/05/1928
    Ο οικισμός Λιμήν Ιτέας της κοινότητας καταργείται.
    ΦΕΚ 221Α - 06/07/1929
    Ο οικισμός Κίρρα αποσπάται από την κοινότητα και ορίζεται έδρα της κοινότητας Κίρρας
    ΦΕΚ 72Α - 31/03/1943
    Η κοινότητα αποσπάται από το νομό Φθιώτιδος και Φωκίδος και υπάγεται στο νομό Φωκίδας
    Κ. Ιτέας Ν. Φωκίδας
    Η κοινότητα αποσπάσθηκε στο νομό Φωκίδας από το νομό Φθιώτιδος και Φωκίδος
    Κ. Ιτέας Ν. Φθιώτιδος και Φωκίδος
    Κ. Ιτέας Ν. Φωκίδας
    05/04/1981
    Αναγνώριση του οικισμού Άγιος Κωνσταντίνος και προσάρτησή του στην κοινότητα Ιτέας
    ΦΕΚ 109Α - 23/08/1990
    Η κοινότητα αναγνωρίζεται σε δήμο Ιτέας
    Δ. Ιτέας Ν. Φωκίδας
    Ο δήμος προήλθε από την αναγνώριση σε δήμο της κοινότητας Ιτέας
    ΦΕΚ 244Α - 04/12/1997
    Ο οικισμός Τριταία αποσπάται από την κοινότητα Τριταίας και προσαρτάται στο δήμο
    Ο οικισμός Κίρρα αποσπάται από την κοινότητα Κίρρας και προσαρτάται στο δήμο
    ΦΕΚ 87Α - 07/06/2010
    Ο οικισμός Ιτέα αποσπάται από το δήμο και προσαρτάται στο δήμο Δελφών
    Ο οικισμός Άγιος Κωνσταντίνος αποσπάται από το δήμο και προσαρτάται στο δήμο Δελφών
    Ο οικισμός Άγιος Αθανάσιος (νησίς) αποσπάται από το δήμο και προσαρτάται στο δήμο Δελφών
    Ο οικισμός Κίρρα αποσπάται από το δήμο και προσαρτάται στο δήμο Δελφών
    Ο οικισμός Τριταία αποσπάται από το δήμο και προσαρτάται στο δήμο Δελφών
    Ο δήμος καταργείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ Η ΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.....0 και 0 και 0

      Διαγραφή
  6. δεν ειναι τυχαιο που συζηταμε για τα νεκροταφεια που δεν χωρανε πια
    γεμιζουν αυτα κι αδειαζουν τα σπιτια και τα μαγαζια σε δεκα χρονια θα υπαρχουν οι μισοι εδω τι περιμενουμε πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή