Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΜΑΝΑΝΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ...ΦΟΥΣΕΚΗ!


Το Παράλογον
και το Υπόλογον.

    Στις χαλεπές ημέρες τις οποίες υποχρεωθήκαμε να ζήσουμε, πέραν όλων των άλλων πρέπει να υποστούμε και τις ''γραφικότητες'' όλων όσων νομίζουν ότι μας ήσαν απαραίτητοι, σε αυτό το ταραγμένο ταξείδι της Κοινωνίας μας.  Και ότι θα πρέπει για λόγους τυπικούς (συναναστροφής...) και ουσιαστικούς (παραγωγής έργου...), να γίνουμε αποδέκτες φιλοφρονήσεων και αναγνώστες συγγραφικών ασπασμών μεταξύ των ...επιτυχόντων κατά την θητεία των, Αιρετών.
Έτσι λοιπόν και ο αποχωρών (έστω και με πεντάμηνη θητεία) Δήμαρχος του Δήμου μας, Αθανάσιος Μανανάς, θεώρησε καλόν να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω Δελτίου Τύπου, την τελευταία ημέρα της παραμονής του στον Δημαρχιακό θώκο, απευθύνοντας τον ύστατο χαιρετισμό του προς Δημότες, Συνεργάτες, Συμβούλους και Υπαλλήλους.  Βεβαίως ευχαριστεί δημόσια και τον παραιτηθέντα τέως Δήμαρχο Νικόλαο Φουσέκη, αναγνωρίζοντας κατά την άποψή μας, ότι χωρίς τον Φουσέκη, δεν θα υπήρχε ως δημόσιο πρόσωπο και ο ίδιος.
  Εμείς όμως, γιατί θα πρέπει να γίνουμε μάρτυρες των φιλοφρονήσεών του;  Δεν αρκούσε ένα ολιγόλογο ευχαριστήριο, με αφορμή την παράδοση της Δημαρχίας;
Και επιχειρώντας αυτόν τον μικρό απολογισμό, γιατί δεν γράφει και κάτι για την αναμενόμενη (και απευχόμενη) Επιτήρηση του Δήμου από το Υπουργείο;  Ή τουλάχιστον, επί των ημερών του, ποιές ενέργειες έγιναν για να προστατευθεί ο Δήμος από αυτό;  Μήπως με τον παροξυσμό των απ' ευθείας αναθέσεων;
Απολαύστε τον αποχωρούντα Δήμαρχο, ευχαριστώντα... 

****************************************************

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ, 29.08.2014
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 41/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΝΑΝΑ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ 31η/08/2014.


Αγαπητοί συμπολίτες, συνάδελφοι και συνεργάτες,

Την 31η/08/2014 ολοκληρώνεται η τρέχουσα αυτοδιοικητική μας θητεία. Μια περίοδος που και η αυτοδιοίκηση στην χώρα μας έδρασε διά μέσου των συμπληγάδων της πρωτοφανούς κρίσης, οικονομικής και όχι μόνο, που διέρχεται από το 2009 και μέχρι σήμερα η χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση πλήρωσε βαρύτατο τίμημα, το πιο βαρύ από όλους τους φορείς διοίκησης της Χώρας, αφού είδε τα έσοδά της από κρατικές επιδοτήσεις να μειώνονται ανά Δήμο κατά 60 περίπου τοις εκατό σε σχέση με τις κρατικές επιχορηγήσεις που λάμβαναν οι αντίστοιχοι Καποδιστριακοί Δήμοι που μας αποτελούν, το έτος 2009, πιστεύω ότι καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας. Κυρίως οργανώσαμε εξ’ αρχής τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Δελφών, εστιάσαμε στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, εξορθολογίσαμε την οικονομική και διοικητική του λειτουργία και καταφέραμε να αναδείξουμε τον Δήμο μας πρωταθλητή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και από τους πρώτους στην χώρα σε ότι αφορά τις εντάξεις και υλοποιήσεις έργων και μελετών, κυρίως χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών, στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις του τέταρτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης (ΕΣΠΑ), αλλά και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Σίγουρα σε μια τέτοια προσπάθεια γίνονται και λάθη και αστοχίες για τα οποία ζητάμε συγνώμη.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους μου, τον πρώην Δήμαρχο Δελφών κ. Νικόλαο Φουσέκη, τους πρώην και νυν Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικού Συμβουλίου, τον Γενικό Γραμματέα, τους Δημοτικούς συμβούλους, Προέδρους, Εκπροσώπους και μέλη συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών μας Κοινοτήτων καθώς και το σύνολο των υπαλλήλων και συνεργατών του Δήμου για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν και την αγαστή συνεργασία που είχαμε τόσο από την θέση μου ως δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου όσο και κατά τους τελευταίους μήνες ως Δημάρχου Δελφών.
Εύχομαι καλή επιτυχία, δύναμη και ωριμότητα στην νέα Δημοτική αρχή που αναλαμβάνει τις τύχες του Δήμου μας από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Τέλος ευχαριστώ όλους τους συνδημότες μας, για τους οποίους δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας κατά την απερχόμενη θητεία.

Αθανάσιος Ιωάν. Μανανάς
Δήμαρχος Δελφών
Άμφισσα, 29.08.2014.



1 σχόλιο:

  1. Ke MANANA ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΣΕ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ ?
    ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή