Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

''ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ'', ''ΦΙΛΙΩΣΑΝ'' ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ!...


Αντί Επιλόγου

   Πέρασαν ήδη 7 ημέρες από εκείνη την όμορφη συνάντηση στην πλατεία της Κίρρας.  Από εκείνη την δεύτερη ευκαιρία για την γνωριμία ανθρώπων και Συλλόγων από την Φωκίδα, από εκείνη την επαφή όλων μας (όσων...) με τα προϊόντα της Φωκικής γης, με τον μόχθο και το ταλέντο των Καλλιτεχνών και με το μεράκι των Συλλεκτών και των Συλλόγων.
 Πέρασαν ήδη 7 ημέρες από εκείνο το έντονο πολιτιστικό γεγονός και η διάχυτη εντύπωση σε όσους οι οποίοι, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο βρέθηκαν εκεί, εξακολουθεί να είναι μία :
Ήταν καλό, ήταν πολύ καλό!

   Μια ομάδα, κυρίως νέων ανθρώπων από την Κίρρα, κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να κινητοποιήσουν το ''σύστημα'', να ευαισθητοποιήσουν τοπικές επιχειρήσεις, ανθρώπους και Συλλόγους και να δείξουν σε όλους, ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος για να φανερώσει κάποιος την αγάπη του για την ιδιαιτέρα του πατρίδα : Αρκεί απλά να την δείξει όπως είναι, όπως πραγματικά είναι, με ότι έχει και δεν έχει, κρυφό ή φανερό!
  Μια μικρή ομάδα ανθρώπων από την Κίρρα, έξω από ιδεολογίες, απόψεις  και ενδιαφέροντα, κατάφεραν και ''φίλιωσαν'' την Φωκίδα, την ένωσαν και την παρουσίασαν όπως είναι, με τα ''καλούδια'' της.  Όμορφα ή άσχημα.  Κι αυτό έγινε με προσωπικό κόστος και μόχθο, με προετοιμασία, με επιμονή και με ατέλειωτες ώρες προσφοράς εθελοντικής εργασίας.



   Εκείνο το οποίο έλαβε χώρα στην πλατεία της Κίρρας, εκείνο το διήμερο, ήταν πολύ καλό και όμορφο.  Και η οποιαδήποτε περιγραφή του θα ήταν εκτενής.  Το μόνο όμως το οποίο θα σημειώσουμε, είναι ότι, ήσαν πάρα πολλοί οι επισκέπτες του.  Και αυτό είναι πάρα πολύ καλό!

Αντί Επιλόγου λοιπόν, μια ευχή :
Του χρόνου, στην πλατεία της Κίρρας, να βρίσκεται ολόκληρη η Φωκίδα!
Οι ''Φίλοι της Κίρρας'', έδειξαν ότι το ''έχουν''...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου