Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΟΙ ''ΓΑΛΑΖΟ-ΚΑΦΕΤΙΕΣ'' ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ...


Γαλλικοί Μώλοι
(όπως λέμε, 'Ιλιον...)

   Εδώ και αρκετόν καιρό, έχει παρατηρηθεί μια  σχετικά έντονη παρουσία αθιγγάνων, μέσα στην πόλη της Ιτέας.  Επί καθημερινής βάσεως, μια ομάδα εξ αυτών των περιφερομένων(;) Ρομά, συνήθως αποτελούμενη από νεαρές μητέρες και πολλά μικρά παιδιά,
σχεδόν ''καταλαμβάνουν'' σημεία της πόλεως, με εμπορική δραστηριότητα και πολυάνθρωπη παρουσία.  Έτσι, οι είσοδοι και τα πεζοδρόμια πολυκαταστημάτων, εκκλησιών και καταστημάτων τροφίμων κυρίως, έχουν τους μόνιμους  ''θαμώνες'' τους, από αυτήν την ''κάστα'' των ανθρώπων.  Βεβαίως, δεν ήταν δυνατόν να υστερήσει η παραλία με τα καφενεία, τις ταβέρνες και τις καφετέριες.  Μόνον όπου εκεί, η παρουσία τους είναι ολιγόλεπτη και φευγαλέα και εκεί εμφανίζονται μόνον νεαρά άτομα, μη συνοδευόμενα.


Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος περιπλανώμενος, έστω και για λίγη ώρα στο κέντρο της πόλεως, να μην συναντήσει κάποιο απ' αυτά τα παιδιά, με απλωμένο το χέρι και με σπαστή φωνή, να του ζητά χρήματα.  Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσει κάποιος σε ένα παραλιακό κατάστημα και να μην του έρθει από κοντά, ένα από αυτά τα παιδιά.
Και τι να ειπείς σε εκείνα τα καφετιά μάτια μιας δεκάχρονης ψυχής, όταν με απλωμένο το άπλυτο χέρι της, σου ζητά να δώσεις κάτι...

   Όμως, υπάρχει αρκετή προϊστορία με αυτήν την κατηγορία ανθρώπων στον Δήμο Δελφών και οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουμε το τι έχει συμβεί με την πολυπληθή ομάδα τους στην περιοχή της Άμφισσας.  Επίσης το πώς αντιμετωπίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και κατοίκους προ ενός έτους περίπου, το ενδεχόμενο της μεταστέγασής τους σε τοποθεσία έξω από την Αγία Ευθυμία.  Και όπως είναι γνωστό σε όλους, αυτοί οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται κανόνες, χωροταξισμό και φραγμούς, σε όλες τις δραστηριότητές τους.
 
Το θέμα λοιπόν της παρουσίας τους στην Ιτέα, δεν έχει αντιμετωπισθεί με την δέουσα σοβαρότητα από όλους τους ''αρμοδίους'', με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ανεξέλεγχτη κατάσταση, τόσον από πλευράς προστασίας αυτών των ανθρώπων και όσων έρχονται σε επαφή μαζί τους, όσον και με την ρύπανση του περιβάλλοντος και του χώρου όπου έχουν εγκατασταθεί.  Εξυπακούεται ότι σε αυτόν τον χώρο, δεν υπάρχουν τα μέσα και δεν πληρούνται ούτε στο ελάχιστο, στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.  Αναφερόμαστε στους Γαλλικούς Μώλους και το παλαιό γήπεδο της Ιτέας.

Η Κτηματική Υπηρεσία, στην κυριότητα της οποίας ανήκει η έκταση με το παλαιό γήπεδο, προσπάθησε με την συνδρομή  του Λιμεναρχείου και υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.  Πρόσκαιρο όμως, γιατί όπως είπαμε, αυτοί οι άνθρωποι, δεν καταλαβαίνουν τίποτε.  Η δε ανοσία τους, δεν εμποδίζει την μεταφορά μικροβίων, προς όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Συνεπώς, κάτι πρέπει να γίνει.  Το αισθητικόν του θέματος, δεν είναι της παρούσης.  Αλλά υπάρχει και αυτό.  Κάτι όμως πρέπει να γίνει, τώρα, άμεσα. ΣΗΜΕΡΑ!!!... Αύριο θα είναι αργά!

2 σχόλια:

  1. Εχεις μετρησει Επικουρε ποσους ψηφους κουβαλανε αυτοι ? Ο πρωην Δημαρχος , τον οποιο πρωστατευσαν οι νυν σαν παιδια του που ειναι {κομματικα} και δεν τον εδιωξαν αλλα του επετρεψαν να παραιτηθει , τους ηξερε ολους τους ψηφους εναν εναν και δεν του καιγοταν καρφακι γι το τι κανουν αυτοι οι ανθρωποι στον τοπο!!!! Και αφου ανεφερες τις σημαιες αληθεια πως πηρε γαλαζια σημαια η παραλια Μαιαμι με ολα τα επιπλεοντα ??? Ποσο κοστισε στους δημοτες ??? Και ποιο εργατηριο εκανε τον ελεγχο ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή